Bülent hocam inan bu parçayı bir çok site de aradım ucuz yollu yenisi var mı diye...e-bay dir alidir.. dealdir...ama bir sonuç elde edememiştim maalesef.Cevap için teşekkür ederim @seagate Ustam, önceki mesajımda dediğim gibi her türlü fikir ve yoruma açığım, amacım aynı Ekran ölçüsünde bir şey zati çok maksatlı bi şey değil bildiğin basit saat.. dandik... Daha sonra yazacaktım neyse laf açılmışken fazla da çevrem yok demek ki kimse 2 kelime yazmıyor.. end. tamir yapan bi yere başvurdum durumu anlattım akşam üzeri tel açıp Lcd nin bozuk olduğunu diğer sorunların kaynağı olarak da lcd sebep söylediler Çorlu da tedarikçi kısıtlı ve ist. da fazla tanıdığm olmadığından parçayı kendilerinin temin etmesini rica ettim ücreti mukabilinde. Bir teşekkür de ilgi ve alakanızdan dolayı.
Isınma sebebi Lcd dendi bakalım yarın soracağım adamları da sıkmak istemiyorum ..al ne yaparsan yap ... demesinler. Kataloğu arama sebebim kontak kapalıyken ekranın olmaması basit bi müdahale ile getirilebilr düşüncesindeyim.Selamlar.Her zaman orjinal iyidir.Isınıyor dediğiniz 8 bacak entegre ise muhtemelen ya regülatör yada saat entegresidir.Şöyle yakından detaylı bir fotosunu atında bir inceleyelim.Devrenin tamiri mümkün değilmi acaba?işlemci olarak ne kullanmış?bunun ayak voltajları normal geliyormu?
Çok isterim de elimdekiler ancak bu kadar çekiyor, denerim yine, teşekkürler.bencede basit bir sorun olmalı.resimleri net çekersen alt üst yorum yapabiliriz.
R1: 10K 103 R2: 1K5 152 R3: 10K 103 R4: 10K 103
R5: 4K7 472 R6: 10K 103 R7: 4K7 472 R8: 10K 103
R9: 4K7 472 R10: 10K 103 R11: 1K 102 R12: 10K 103
R13: 10K 103 R14: 10K 103 R15: 2K2 222 R16: 2K2 222
R17: 2K2 222 R18: 2K2 222
Yeni bitirdim mesajınızı şimdi gördüm evet 5v etiketinden gerilim veriyorum lakin B+ ve ACC+ (12v) aynı anda Elektrik vermezsem gösterge gelmiyor. C10 5volta bağlı. Ekrana biraz bastırınca rakamlar düzgün beliriyor, ama sorun ekranda ve piyasada bulnmuyor.ayrıca c10 uçlarındada 5 volt olmalı yoksa işlemci çalışmaz.
Sn. F.T. Ustam kesik değil o görünen ok şeklinde işaret var.işlemcinin 1 numaralı ucunun bakır yolu kesik.bu uç önemli bir uç sizmi kestiniz neden kesik.onu lehimleyip bir deneyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?