KOJENERASYON ARIZASI

Mümkünse şunu denesene, kabloları numaralandır. Ve çektiği akımları not al. Daha sonra yerlerini değiştir ve aynı torkla sık. tekrar ölç ve not al. Aynı kalolar yüksek çekiyorsa kabloları yenile. Söktüğün aynı yer yüksek akım çekiyorsa dağıtıcı baranı yenile.
 

Sayın hukumdar 27 Paralel kablolamada manyetik alana dikkat etmeniz gerekir.
Bunu yapmaz iseniz bahsettiğiniz gibi kablolardan eşit akım akıtamazsınız sorunun çözüm yolu kabloları r fazı ve t fazı yanyana s fazına ait kabloyu r ve t fazının kablosunun üzerine yerleştirmeniz gerekmektedir.Yani 3 faza ait kablolar 120 derece açı ile yan yana gitmelidir. Rastgele taşıdığınız için kablolardan eşit akım geçiremezsiniz.
 

söylediğiniz çok mantıklı.
peki her bir kablo için bu grubu ayrı ayrı mı oluşturmak lazım. Malum, aynı faz için birden fazla kablo kullanılmış. Yoksa, bir fazın kablo grubunu komple bir kablo gibi düşünüp, dediğiniz şekilde mi dizilmeli?
 
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim sorun CELİK_CPU arkadaşımın dediği kısımdan çözüldü.sorun kabloların yanlış sıralamasından dolayı meydana geldiği anlaşıldı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…