X-Sim den programa özel donanımı kullanmadan kendi similatorunuz için çıktı almak istiyorsanız, kullanacağınız servo motorları kontrol edebilecek ekstra bir yazılıma ihtiyacınız var. Yani bu da oldukça zahmetli-maliyetli bir iş. Ayrıca veri gecikmesi yaşayacaksınız ki internet üzerinde ki X-Sim ile yapılmış projeleri incelediğinizde yeteri kadar hızlı olmadıklarını, hissedilebilir bir gecikme olduğunu göreceksiniz.
Çünkü köprü şu şekilde:
Oyun -> X-Sim Extractor -> X Sim Converter -> X Sim Math Plugin -> X Sim Output Plugin -> Yapılması gereken PC Servo motor kontrol yazılımı - > Servo Motor controller
Bu tarz sistemlerde yapılacak yazılımın hassasiyeti ve tepkisi mikro saniyelerle ölçülür (Profesyonel sistemlerde) . Günümüz bilgisayarlarında Real Time Computing özelliği olmadığı için interrupt gecikmelerini de hesaba katacak olursak verim alınabileceğini şahsen düşünmüyorum. Maksadım X-Sim'i kötülemek değil ancak bana göre biraz daha ev eğlencesi için üretilmiş. Sisteminizden verim alabilmek için yukarıdaki bahsettiğim köprüyü olabildiğince daraltmalısınız. Oyunlardan direkt olarak veri alabilmeniz de ciddi yazılım ve kinematik bilginize bağlıdır. Yoksa yapacağınız sistem sizin sisteminiz olmaz.
Zaten sizin sisteminiz olmayacaksa bu durumda yapılmışı var:
D-BOX
Ayrıca ortaya çıkacak bir üründe, ürünü yapan firmanın ya da kişinin hakimiyeti çok önemlidir. X-Sim'den gelen hiç bir dataya yeteri kadar müdahele edemiyorsunuz. Yani oyundan almak istediğiniz dataları belirliyorsunuz belirli bir formata uydurabiliyorsunuz ancak elbette programın size sunduğu özellik kadar esneme şansınız var.
Bu durumda iki alternatifiniz var:
X-Sim donanımı satın almak (Ki bunlar sadece lineer sistemlerdir, sizin yapmak istediğiniz rotasyon eksen olmalı)
Özel yazılım yapmak.