artser
Üye
not: google translate çevirisidir..
Ariston vb.çamaşır makinesi kazanları için geçerlidir..
Araçlar ve Aksesuarlar Bir çamaşır makinesi rulmanları değiştirmek için ameliyat için ihtiyaç duyacağı araçları ve aksesuarları.
Şek. 1 Öz onarım çamaşır makinesiAdım 1: Makine sökün. Biz non-parçalanabilir tankları CMA farklı marka, makine söküm sürecinde yatakları yerine düşünüyor, biz belirtin ve düzen içinde boyamaya yetmiyor.
Çeşitli MCA için o modele bağlı olarak, farklı şekillerde gerçekleştirilebilir. Temel amacı - tankın kendisinin ayıklamak ve ardından önleyebilir tüm çıkartmak için. Bu conta (I bırakacağım ama) (Şekil 2) da dahil olmak üzere, her şey de tanktan çıkarmak için arzu edilir. Kalan zarar vermemek için - Hatta bir şey daha fazla çalışma, hedefe önleyebilir gerçeği değil.
Şek. 2 tank yıkama makinesi ÇıkarmaAdım 2. Tankı Kesme. Geleneksel bir demir testeresi kullanarak tank bölmek için. Işlem tuval üzerinde kesme genişliğini azaltmak için, tuval büyütülmüş dişlere uygulanabilecek kolaylaştırmak için diş kablo azaltmak için, ön-yürüme çekiç olabilir.
I must say - Ben kendim çalıştırılmadan önce, ben tavsiye bir sürü okudum ve herkes kendi yolunu yapar. Ben açıklayan am - Ne uygulamada test edilmiş ve birkaç yıl için tek bir delik yoktu. Böylece, tank gördüm başlar. Kesim sağ yapıştırılmış dikiş üzerinde. Eğer var tankı ne tür bağlı olarak, zorluklar olabilir. Dikiş tankın önünde yer almaktadır ise - şanslı, ve işlem daha az zaman alan olacaktır.
Çoğu durumda, dikiş bölme seçme basıncı (bölme basınç şalteri) içinden geçer ve daha zor olacaktır. Gördüm bir demir testeresi artık mümkün değildir O zamandan bu yana, biz bir boyama almak zorunda. Birinci bölmenin bir üst bölüm, ve daha sonra daha düşük. Ortalama olarak, beceri ve testere tanka deneyime bağlı olarak bir bir buçuk saat (Şekil 3) için 30 dakika sürer. Özellikle dikkat onların yarımları ağırlığı altında kırılmaması, tankına kesme sonunda olması gerekir.
Şek. 3 Cut TankAdım 3. Buck kesti. Tank ve kase hazırlayın. Son olarak, biçilmiş konteyner. Davul arka yarısında dışarı atın veya knock out, o yataklarda sıkıca oturuyor olmasına bağlı olarak, ama ilk kasnağı çıkarın. Burada zorluk kasnak cıvatasını genellikle ya yıldız ya da bir altıgen altında yapılır ve aslında diş yapıştırıcı içinde özel bir konu ile dolu olmasıdır.
Şek. 4 cıvata kasnak Böylece biz (Şekil normal anahtarı onu yakalamak için fırsat yaratmak, cıvata Bulgarlar (Şekil 5), bir veya iki kenardan kesilerek, kenarından küçük bir geri adım ile - bir kaç yıldız Broke, ben vidaları çıkarmayın mücadele için basit ve etkili bir yöntem ile geldi . 6).
Şek. 5 cıvata kenarına kesin
Şek. 6 cıvata anahtarı çıkarın Böyle bir "sonlandırma" cıvata sonra kolayca (Şekil 7) dışarı çıkar.
Şek. 7 sıkılmış kasnak cıvatasını Sol - yavaşça sağa sallanan, kasnak çıkarın. Sonraki, davul çıkar.
Çoğu durumda, kolayca dışarı gelmez (özellikle rulmanlar ağır aşınma ile) ve bu nedenle onu yenmek için vardır. Burada da, bir risk vardır - tambur mili üzerinde bir çekiç ile kolayca (Şekil 8) dişlerine zarar edebilirsiniz.
Şek. 8 Mil VuruntuÖncelikle sıvı WD-40 dışındaki mili döken ve beklemek gerekir. Bundan sonra bir kişi davul şaft böylece, bir tank alır ve havada tutar (burada dostum yardıma ihtiyacım var). Ikinci adam şaft davul sonunda yüzünde bir çekiç ile anlamlı ve keskin darbeler vardır ve mili kalınlığında metal plaka sonunda (mili zarar görmesini önlemek için) ekleyin.
Drum ve yatakların çoğu hub tankı bulunmaktadır.
Şek. 9a drum ünitesi
Şek. 9a drum ünitesi (üstten görünüm)
Şek. 10 tankı davul dersleri Cut Ciddi durumlarda, bu da şaft yatağı iç halka olduğunu olur. Oldukça sert götür, ben de düzgünce takılıp halka testereyle bu değirmeni kullanın.
Biz yağ keçesi çıkar. (Şekil 11)
Şek. 11 ambalaj Çıkarma Anahtarı için kolaylaştırın: bir kolu olarak anahtar bezi almak için anahtar dudaklar aralandı, dışarı almak kolaydır.
Şek. 12 Yatakların demontajı Grev hafif açılı ve dönüşümlü ters tarafta vardır: sağ - sol, ileri - geri. Destek olarak, bir açıyla dış rulman tankı dayanakları nakavt, ben karşı ağırlıklar birini kullanın. Rulmanlar, (Şekil 13) kaldırılır şimdi ince zımpara beziyle iç ve dış rulman konumu ile tedavi edilmelidir, ya da geç, yeni basmak için, bu zor olabilir.
Şek. 13 Buck ve rulman kaldırmaBiz şimdi, davul özellikle yakın dikkatimizi çevirmek - tankında bulunan pirinç odası, için. Bush aşınmış rulmanların parçaları hasar olmamalı, hiçbir oluklar ve sıyrıkları (Şekil 14), düz şekli olmalıdır.
Şek. Pirinç burç 14 inceleme Bu çok önemli ve denetim sırasında dikkatsizlik çabaları tüm inkâr etmek istiyorsunuz. Görsel gözlemlenebilir hasar hub varsa - örümcek her yerini alacak (bir seçenek olarak, yeni bir kol bölmek, ancak bunun için iyi bir tornacı gerekir). Mili ve burç ince zımpara kumaş yüzeyi ile taşıyınız. Bir kez daha kontrol yüzeyi pürüzsüz ve parlak olmalıdır. (Şekil 15)
Şek. 15 Fırçalı pirinç burçlarlaAlarak yeni yatağın iki, davul şaft üzerinde koltuk onları denemek döner. Onlar küçük bir çaba ile, sıkı gitmek ve oyun olmadan şaft üzerinde oturmak zorunda. Küçük bir boşluk varsa, bu iç yatak mili sıkışmış sürülür, ve aynı zamanda geçiş değiştirilmesi için ihtiyaç vardır söyler.
Şimdi yeni drum rulmanlar içine bastırdı. Aşınmış rulmanların dış halkaları çekerek için yararlı, rulman ve davul hasar riskini ortadan kaldırır. Daha basıldığında yeni ambalaj, yağ iç önceden inflicting. Ben sabit hız mafsalları (Şekil 16) veya Lithol kullanabilirsiniz, ve her ne kadar farklı tavsiye bu değildi, ben bir sorun var. Gres bezinin tüm iç doldurmak için.
Şek. Yedek yatak için 16 tamir kiti Şimdi montaj deposu yarıya hazırlamak. Su her zaman olduğu yerde olduğunu, çünkü 15 cm Özel dikkat, alt ödenmesi gerektiğini - bunları koymak kadar sawed, yaklaşık 10 aralıklarla delikler gördüm üzerinde yarım birini işaretlemek. Delikleri işaretleyin, onları matkap 3 mm delin. Onlar doğru hizalandığından emin, tam yarısı deposunu ekleyin. Delikli Yarım üstte olmalıdır. Yarıları hizalama, tankın diğer yarısı kadar işaretlemek bir delik yapmak. Bir delik delin.
Şek. Delikli 17 Yarım depo Dikiş mühürleyen (Şek. 18, 19) çizin
Şek. Dikiş üzerinde mastik 18 uygulaması
Şek. 19-Hazır karıştırın yarısı tankı Ve tankın vidaları (Şekil 20) kullanılarak yarıya birbirine bağlar.
Şek. 20 Bağlantı deposu yarıya Fazlalıklar mastik kaldır bez (Şekil 21)
Şek. 21 aşırı dolgu kaldır Sonunda, bu gibi görünüyor:
Şek. 22 Yapıştırılmış tankı
Ariston vb.çamaşır makinesi kazanları için geçerlidir..
Araçlar ve Aksesuarlar Bir çamaşır makinesi rulmanları değiştirmek için ameliyat için ihtiyaç duyacağı araçları ve aksesuarları.
- Tornavida düz ve farklı çaplarda kıvırcık ayarlamak;
- küçük ve orta anahtarı, iki;
- Soket farklı çaplarda ve onları idare-T ile ayarlayın;
- güçlü bir soket seti ve (araç kiti) onları işlemek;
- Çekiç ortalama;
- pense, pense, kesme anahtarı "yıldız" (otomobil satılan) ayarlamak;
- 20-25 cm ve 10-15 mm'lik bir çapa ve çelik pimler uzunluğu.;
- demir testeresi ve çeşitli değiştirilebilir bıçakları;
- Farklı çaplarda bit ile metal, elektrikli matkap bir disk ile Bulgar;
- Otomobil satılan Grease "CV eklem" ve sıvı WD-40;
- iyi su direnci ile silikon (şeffaf) dolgu;
- pense çapraz;
- bız ince işaretleyici;
- vida paketi, 15-20mm uzunluğunda. (Şekil 1)
Şek. 1 Öz onarım çamaşır makinesi
Çeşitli MCA için o modele bağlı olarak, farklı şekillerde gerçekleştirilebilir. Temel amacı - tankın kendisinin ayıklamak ve ardından önleyebilir tüm çıkartmak için. Bu conta (I bırakacağım ama) (Şekil 2) da dahil olmak üzere, her şey de tanktan çıkarmak için arzu edilir. Kalan zarar vermemek için - Hatta bir şey daha fazla çalışma, hedefe önleyebilir gerçeği değil.
Şek. 2 tank yıkama makinesi Çıkarma
I must say - Ben kendim çalıştırılmadan önce, ben tavsiye bir sürü okudum ve herkes kendi yolunu yapar. Ben açıklayan am - Ne uygulamada test edilmiş ve birkaç yıl için tek bir delik yoktu. Böylece, tank gördüm başlar. Kesim sağ yapıştırılmış dikiş üzerinde. Eğer var tankı ne tür bağlı olarak, zorluklar olabilir. Dikiş tankın önünde yer almaktadır ise - şanslı, ve işlem daha az zaman alan olacaktır.
Çoğu durumda, dikiş bölme seçme basıncı (bölme basınç şalteri) içinden geçer ve daha zor olacaktır. Gördüm bir demir testeresi artık mümkün değildir O zamandan bu yana, biz bir boyama almak zorunda. Birinci bölmenin bir üst bölüm, ve daha sonra daha düşük. Ortalama olarak, beceri ve testere tanka deneyime bağlı olarak bir bir buçuk saat (Şekil 3) için 30 dakika sürer. Özellikle dikkat onların yarımları ağırlığı altında kırılmaması, tankına kesme sonunda olması gerekir.
Şek. 3 Cut Tank
Şek. 4 cıvata kasnak
Şek. 5 cıvata kenarına kesin
Şek. 6 cıvata anahtarı çıkarın
Şek. 7 sıkılmış kasnak cıvatasını
Çoğu durumda, kolayca dışarı gelmez (özellikle rulmanlar ağır aşınma ile) ve bu nedenle onu yenmek için vardır. Burada da, bir risk vardır - tambur mili üzerinde bir çekiç ile kolayca (Şekil 8) dişlerine zarar edebilirsiniz.
Şek. 8 Mil Vuruntu
Drum ve yatakların çoğu hub tankı bulunmaktadır.
Şek. 9a drum ünitesi
Şek. 9a drum ünitesi (üstten görünüm)
Şek. 10 tankı davul dersleri Cut
Biz yağ keçesi çıkar. (Şekil 11)
Şek. 11 ambalaj Çıkarma
Şek. 12 Yatakların demontajı
Şek. 13 Buck ve rulman kaldırma
Şek. Pirinç burç 14 inceleme
Şek. 15 Fırçalı pirinç burçlarla
Şimdi yeni drum rulmanlar içine bastırdı. Aşınmış rulmanların dış halkaları çekerek için yararlı, rulman ve davul hasar riskini ortadan kaldırır. Daha basıldığında yeni ambalaj, yağ iç önceden inflicting. Ben sabit hız mafsalları (Şekil 16) veya Lithol kullanabilirsiniz, ve her ne kadar farklı tavsiye bu değildi, ben bir sorun var. Gres bezinin tüm iç doldurmak için.
Şek. Yedek yatak için 16 tamir kiti
Şek. Delikli 17 Yarım depo
Şek. Dikiş üzerinde mastik 18 uygulaması
Şek. 19-Hazır karıştırın yarısı tankı
Şek. 20 Bağlantı deposu yarıya
Şek. 21 aşırı dolgu kaldır
Şek. 22 Yapıştırılmış tankı