Kompanzasyon Ceza Oranları 2013 senesinin bilen var mı? Acil Yardım

kont17

Üye
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
172
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Kayseri
Kompanzasyon panosunda oluşabilecek ceza yüzde değerleri kaç işletmede 63 kva lık bir trafo mevcut bilen varsa yazarsa sevinirim.
Cezaya girmemek için Reaktif Kapasitif ve Reaktif Endüktif değerleri % kaç olmalıdır. Bilenler yazsın bu seneki yüzdeleri soruyorum. Şimdidien teşekkürler gerçekten çok faydalı bir forum harika başarılar dilerim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
63kVA trafolu işletme için bir fatura dönemi içerisinde, indüktif oran %20, kapasitif oran %15 ve üzeri olduğunda kullanılan reaktif enerji bedeli faturaya yansıtılır.
 
2008 yılından bu yana uygulanan reaktif oranlarıda bir değişikliğe gidilmemiştir. Ülke genelinde enerji dağıtımında bir dar boğaza girildiğinde reaktif oranlar aşağıya çekilecektir.
 
49 KW abonelerde Endüktüf %33 Altında
Kapasitif % 20 Altında

49 KW Üstünde Endüktif %20 Altında
Kapasitif %15 Altında
Olması gerekiyor.

Karamık Otomasyon
Şakir Karamık
www.karamikotomasyon.com
 
kontrol kalemi sitesi sakinlerine teşekkürler gerçekten ijtiyacım vardı bu bilgilere ilgi gerçekten mükemmel herkese teşekkür ediyorum. İnşallah herkes yardımlarının karşılığını alır ve işlerinde sıkıntı yaşamaz. SAğOlun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,880
Mesajlar
921,263
Kullanıcılar
451,015
Son üye
alperen uğur

Yeni konular

Geri
Üst