Kompanzasyon için 630A şalter çıkışına 30/5akım trafosu

CEVDET ÇALIK

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
1,044
Puanları
481
Yaş
54
Arkadaşlar,

Bir Elektrik projesinde, Yangın Dağıtım panosu için kompanzasyon panosu tasarlanmış.KOMPANZASYON GUCU : 13,5kVAr bulunmuş. Dolayısıyla 630A şalter çıkışına 30/5 akım trafosu konulmuş.

Şalter nominal akımlarına ulaştığında kompanzasyon akım trafoları çoktan yanmış olacaktır.

Konunun çözümü hakkında sizlerin düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Akım trafosu, yangın pompalarına gıden hattamı konmus, komple panoya enerjı veren baralaramı konmuş.Yangın dagıtım (kontrol) panosunun gücü ne kadar. Kondansatör gücüne bakılırsa, ortalama 25 kw.bır güç tasarlanmıs dıye düşünüyoru. Akım trafosu bu baralara konmus olmalı. Ayrıca bu güçde akım trafosuna ve otomatık sısteme ne gerek var. Lokal kompanzasyon yapılsa yeter degılmi.Siz . projeyı bir daha gözden geçirin isterseniz..
Akım trafoları ve varsa ampermetrepanonun cekdiği enerjiyi görmek için yapılmıs olmalı.
Bir düşünce daha, yangın esnasında, tesisin elektriğinin kesilmesi gerekeceğinden, Yangın dagıtım panosusun enerjisi, ana şalter girişinden önce alınır. Bu durumda akım trafoları komple sıstemı degıl, sizin yangın panosunu kotrol eder.
 
Sayın Zeybek,

İlgili akım trafosu, Yangın Dağıtım panosunun ana şalter çıkışının hemen önüne konulmuş.

Benim asıl sorum sizinde bildiğiniz gibi panoların ana şalterleri sisteme göre genelde büyük seçilir.(ileride gelebilecek ilave yükler için) kompanzasyonun doğru çalışabilmesi içinse akım trafo değerleri genelde nominal akıma göre küçük seçilir. İlerde ilave yükler geldiğinde o akım trafosunun yanma ihtimali vardır.

Kendi kendime çözüm olarak başlangıçta toplar akım trafosu kullanılsa daha sonra ilave yükler geldiğinde toplar akım trafosu çıkarılsa nasıl olur?

Sizlerinde konuyla ilgili başka fikirleriniz var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,933
Mesajlar
921,824
Kullanıcılar
451,111
Son üye
Kemalingos123

Yeni konular

Geri
Üst