Sn. Yaşlı Uzman,
Ülkemizde aranılan teknik eleman, bu işin okullarında eğitimini aldıktan sonra, sahaya inerek sorunların çözümü ile uğraşan insan eksikliğidir.
Doğrudur teorik bilgisi sağlam saha tecrübesi edinmiş teknik eleman sayısı azdır.
Malesef bu tip eleman bulmak ülkemizde çok zor. İnsanlar işin kolayına kaçarak. Teknik kitaplarda yazan kalıplaşmış açıklamaları başkalarına anlatarak, bulunmuş oldukları mevkileri sağlamlaştırmaya çalışmaktalar.
Memurum mevki sorunum hiç olmadı, böyle düşüncelerimde hiçbir zaman olmadı. Mesleğimle ilgili bir sorunda hiç bir zaman geçici uydurma çözümler üretmedim. Daima çözümcü ve kalıcı çözümcü fikirler öne sürerim. Şimdiye kadar hiç problem yaşamadım, yaptığım işlere geri dönmek zorunda kalmadım.
Farklı bir sorunla karşılaştıklarında ise cihaz arızalıdır.,deyip işin içinden sıyrılmaya çalışmaktalar.
İnsanlar Mesleklerinde ilerlemek istiyorlarsa başkaların fikirlerine de saygılı olmalı diye düşünmekteyim.
Hayatım boyunca zamanımın çoğunu harcadığım, mesleğimde edindiğim temel bilgilere aykırı fikrilere hiç bir zaman saygım olmadı olmazda. Bu konuda gerektiğinde kırıcıda davranabilirim.
Yukarıda sormuş olduğum soruları tekrar ediyorum.
İlk sorum bu.
Orta gerilim trafolarının ihtiyacını da karşılamak için sabit gruplar ilave edilmekte.
Evet edilmekte bunu ilk mesajınızdaki sorunuza cevap verirken belirttim.Orta gerilim trafolarına güç trafosu denir siz ise primeri O.G. sekonderi A.G. olan dağıtım trafolarından bashetmektesiniz. Önemli bir yanlışınızı düzeltme gereği duyuyorum.
Orta gerilim trafoları, ADP'nin dışında(arka kısmında) olduğu için ADP panosunda bulunan kompanzasyon akım trafosu Orta gerilim trafosunun ihtiyacını algılayamayacaktır.
Dolayısı ile eğer, orta gerilim kısmında kompanzasyon yapılıyor ise sabit grup konulabilir.
Evet bunu 2.mesajımda belirttim. Otomatik ompanzasyon sistemi içine sabit grup konulmaz bunu iyi bilin yeter.
Yok eğer ADP kısmında kompanzasyon yapılıyor ise. Sabit kompanzasyon koymaya gerek bulunmamakta diye düşünmekteyim.Çünkü akım trafosu bu ihtiyacı algılamayacaktır.
Kompanzasyon zaten A.G.'den yapılamkta ölçümün A.G.'den yapılma durumundan bahsediyor olsanız gerek herhalde yazarken şaşırdınız. Ölçüm A.G. sistemde Trafo var ise TEDAŞ sabit istiyor onlar istediği için koyuyoruz evet.
Bu soruma cevap olarak.
Bu forumda 2 gündür anlattığınız şeyleri Meslek liselerinde 2. sınfta öğretiyorlar.
Olabilir ancak ne yazık ki sizlerin bunları anlayamadığınızı üzülerek görüyorum.
Benim farklı fikirlere ihtiyacım var. Konu ile ilgili, bir Prf. kitabında okumuş olduğum açıklamalar aklıma geldi. Bunları sizlerle paylaştım.
Doğruları ortaya döktüm sadece bunun dışında farklı fikir yanlış fikir olacaktır.
Cevap yok. Yanlızca alay. Alay edilen burada ben miyim? Prf. mü?
Prof prof dediniz sizden rica ettim yazısından 2 satır bile zahmet edip koymadınız.
Burada şunu hatırlatmak isterim. İnsanlar her şeyi bilemez. Öğrenmesi için sabit fikirli değil, araştırmacı olması gerekmekte.Bu benim fikrim.
Evet insanlar bilmediğini araştırmalıdır.Bahsedilen konular elektriğin temeli ile alakalı değişmez temellerdir.
Yukarda anlattıklarım. Benim ifadelerim değil. Bir profesörün ifadeleri. İnanmıyor isen iz kitabı alıp okumanızı öneririm.
Ben çok kitap okudum Mühendisliğe teknik lisesinden geçen azınlık gruptanım sayısız mesleki kitap,dergi,broşür ve makale okumuşumdur. Şimdiye kadar edindiğim bilgilere tezat hiç birşeye denk gelmedim.
Şimdi isterseniz sizinde de dediğiniz gibi sözü diğer değerli üyelere bırakalım. Onların yorumlarınıda bir okuyun bakalım ne diyorlar?
Size çalışma hayatınızda başarılar dilerim.