Herkese merhaba,bir sorum olacak tesisin bağlı olduğu kompanzasyon panosunda devamlı olarak kapasitif yüksek çıkmaktadır, yüzde 12 civarında, rolemiz entes rg3 12 c, sistemde yani sayaç çıkışında bir sabit kondansatör vardı iptal ettim.(5kvar), sistemde eskiden yük varmış şimdi bir adet 400 w projektör,100 kadar led spot,bir kaç kıyma makinası,bir tost makinası, bulaşık makinası, termosifon var.aksam 5 sabah 8 çalışıyor askeri tesis,100/5 akım trafosu var 3 adet, yapışan kontaktor yok, sistemde 1 numarada 1.5 kvar trifaze,2 numarada 0.83 monofaze, 3 numarada 0.83 mono,4 numarada 1kvar mono,5numarada 1kvar mono,.6 numarada 2.5 kvar mono, 7 numarada .1kvar mono, 8 numarada 0.83 mono,9 numarada 0.83 mono 10 numarada 2 kvar mono ,11 numarada 2.5 kvar trifaze,12 numarada 5 kvar trifaze var, sistemin çektiği amper 5 amp civarı, kışın brülör devreye girecek biraz daha yüksek olabilir,
Kapasitif nasıl düşürülür acaba? Röle üzerinden cos ayarları ni 0.95 yaptım yardımlarınızı bekliyorum.
Kapasitif nasıl düşürülür acaba? Röle üzerinden cos ayarları ni 0.95 yaptım yardımlarınızı bekliyorum.