harmonik filtre üreten arkadaşlar veya bilen teknik bi arkadaşımız yardım ederse çok sevineceğim. elk-elktronik müh. öğrencisiyim bitirme tezimi harmonik filtreler üzerine yağacağım ve bi harmonik filtre tasarlamam gerekiyor. bazı araştırmalarım eksik kaldı mesela
5.harmonikteki bozukluğu gidermek için tasarım nasıl yapılacak 7. harmonik yaparken sarım nasıl yapılacak( veya diğer harmonikler ) tahminlerime göre sarım sayıları farklı olacak ama bunun matematiksel kesin bi ifadesini formülünü internet oratamında bulamadım ilgilenen arkadaşlara çok teşekkürler iyi günler.
verdiğiniz bilgiler çok güzel teşekkür ederiz. fakat bir ricam olacak ben eem öğrencisiyim tezim için harmonik filrelerin tasarımını yapmam gerekiyr belirli kaynaklar buldm fakat bilgilerimde eksiklik war
örneğin 3. harmonik için tasarlanan bi filtrenin 5. harmonik için tasarlanan bi filtreye göre ne farkı vardır.
tahminlerime göre sarım sayıları sadece ama bunu matematiksel bir ifade eden kaynağa ulaşamadım. yani tasarlarkesn harmoniği göz önüne aldığımızda filtrede neler niçin değişiyor ne kadar değişiyor. ilgilenirseniz sevinirim. iyi çalışmalar.