20 saniye en az önerdiğim süre sadece deşarj zamanı olarak yada kontaktör, kondansatör ömrü uzatmak için değil. Şöyle düşünün: makinalarınızın içinde değirmen, kırıcı gibi değişken yüklü makinalar var bunların güç grafiklerini gözünüzde canlandırın. Bu değişken yükleri karşılamak için ya saniyeler içinde (5 saniye dahi çok gelebilir) devreye girip çıkan bir sistem kurmalısınız yada çok anlatılan tiristörlü sistemler gibi milisaniyeler içinde cevap veren bir düzeneğe ihtiyacınız var. Bunlar olmuyorsa ne yapabiliriz?
Zamanı uzatmak bence çözüm olabilir. Örneğin bir kırıcı devreye girdi yıdız zamanında fazladan 1 grup kondansötör devreye aldı varsayalım ki 30 saniyede üçgene geçti. Üçgene geçtiği anda kondansatör çıkarmak için zaman saymaya başladı eğer role hassasiyeti 5 saniye ise bu grup büyük ihtimal devreden çıkacaktır. Eğer role hassasiyeti 30 saniye ise ve 30 saniye içinde kırıcıya mal girip akımı yükseltirse zaman iptal olup (rolenin normal ışığı yanıp) zaman "0" lanacak ve grup devreden çıkmayacaktır. Tüm tesisteki değişken yüklü makinaları bu mantık ile düşünün.
Siz kondansatör alması için geçecek zamanı düşünüyorsunuz ben kondansatör çıkarması (çıkarmaması) için geçecek zamanı düşünüyorum. Değirmen gibi makinalarda pik yükler 5-10 saniye gibi zamanları çok az bulur zaten 5-10 saniyede pikten kurtulamassa makina sıkışır. Dolayısıyla gerek yıdız zamanı gerek demant gerekse pikler sonucu bir şekilde bir kondansatör yakaladıysak bunu nasıl devrede tutarız mantığı yürütmek bu şartlarda daha doğru olur gibi geliyor.
Bazı rolelerde devreye alma zamanı ve devreden çıkarma zamanı ayrı ayarlanıyor olabilir. Konuyu tekrar düşünmek gerekir. Hepsinden önemlisi her tesisi kendi şartlarında değerlendirmektir. Yaşayan canlı bir varlık gibi ne zaman ne şartlarda nasıl tepki veriyor en iyi sorumlusu bilir. Saygılar