kompanzasyonda kontaktör seçimi

mehmetkaan

Üye
arkadaşlar benim sorunum kopanzasyon panosuyla ilgili kopanzasyonun ilk kademesinde bulunan 3 ta 22 kontaktörüm yandı bağlı olduğu 10 kvar kondansatör var yerine Siemens sirius serisi kontaktör taktım oda yandı sonra telemekanigin kondansatör için yapılmış kontaktörünü aldım Ie 35 amperlik oda yandı ayrıca belirtmek isterim 3 ta 22 kontaktörü 12 sene çalıştı bozulması normaldir ancak yerine yenisini koyamıyorum en uzun çalışan 4 ay çalışıyor birde şunu sormak isterim hocam benim ilk kadememde yardımcı kontaktör yok digerlerinde var sorunum için yardımcı olursanız sevinirim

sayın mehmetkaan

kontaktör çok sık devreye girip çıkıyorsa bu tarz sorunlar olabiliyor. yandı derken sanırım kontakları yapışık kalıyor demek istediniz. kontaktör gücünü bir üst model seçebilirsiniz. ayrıca kullandığınız röleyi bilmediğim için ABB rvt röleye göre yorum yapıyorum. abb rvt röle de kontaktörün devreden çıktıktan sonra tekrar devreye gireceği süreyi belirleyebiliyorzunuz. örneğin kontaktör devreden çıktıktan sonra tekrar aynı kontaktörün devreye girmemesi için ayar mevcut. kontaktör devreden çıkıp tekrar devreye girene kakdar ki sürede ısınan kontaklar soğumuş oluyor ve ömrü de uzuyor kontaktörün.

arkadaşlar benim sorunum kopanzasyon panosuyla ilgili kopanzasyonun ilk kademesinde bulunan 3 ta 22 kontaktörüm yandı bağlı olduğu 10 kvar kondansatör var yerine Siemens sirius serisi kontaktör taktım oda yandı sonra telemekanigin kondansatör için yapılmış kontaktörünü aldım Ie 35 amperlik oda yandı ayrıca belirtmek isterim 3 ta 22 kontaktörü 12 sene çalıştı bozulması normaldir ancak yerine yenisini koyamıyorum en uzun çalışan 4 ay çalışıyor birde şunu sormak isterim hocam benim ilk kadememde yardımcı kontaktör yok digerlerinde var sorunum için yardımcı olursanız sevinirim
10kvar'lık kompanzasyon kontaktörü ve;

bir üst modelini seçip tekrar deneyiniz pano içindeki ısıdan dolayı kademelerin çok sık devreye girip çıkmasından ötürü yapıyorda olabilir termostat ile fan ve fan modülü varmı panonda?

Kontakların yapışması sadece fazla akım çekmekten olur.Benim tavsiyem 10 kwar'da schneider LC1-DFK02M7.

taktığınız kontaktörler işletmeniz için uygun mu yani kondansatörlerin gücüne görew seçim yapılmalıdır

kompanzasyon kontaktörleri akım olarak değil çalıştırabileceği kademenin gücüne göre anılıyor bildiğim kadaryıla mesela 12 kvar lık kontaktör der gibi...
ama her güc içinde geçerli mi acaba bilmiyorum mesela monofaze 0,55 kvar lık bir kondansatör kademesi için hangi kontaktörü seçmeliyiz.... ?

ya arkadaşım kompanzasyon kontaktörüyle hiç uğraşma bak boşa para vermiş olursun imkanın varsa deşarj bobini kullan eğer yoksa kondansatörün amperinin üstünde bir kontaktör seç hiç uğraşma ben sıemensinkini denedim schenider inkini denedim geç bunları ben 120 kvarlık gurublara bile kullanmam hepsinde sıemens kullanırım 3tf serisini al tak uğraşma kolay gelsin

Forum istatistikleri

Konular
129,734
Kullanıcılar
452,456
Son üye
WasTR

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri