formen_1975
Üye
mehaba arkadaşlar işe yeni başladığım şantiyede kurulu bir kompanzasyon panosu var başından beri hiç açılmamış ve fatura hep cezalı gelmiş geçenlerde açtım kontaktörlerin tümü ardı ardına çekti toplam 120 kvar kondansatör var.amper metreler kompanzasyon kapalıyken sıfır gösteriyor ama kompanzasyonu açınca üçüde 160 ampere çıkıyor.bu gün tekrar açıp baktım
cos&=1
kademe=P5-5
akım trafosu=0,005
c/k=0,14
girilmiş ve hiçbir kontaktör çekili değilken bile aşırı kompanzasyon ışığı yanıyor.otomatik c/k ayarı yaptım normale döndü ama bu seferde kule vinç bile çalışırken hiç kaondansatör devreye girmiyor.ayrıca manuel bağlı kondansatör yok kondansatörler
5-5-10-10-10-10-10-10-10-10-10-20
şeklinde sıralanmış.şantiyenin toplam gücünü bilmiyorum.QC=P*k formülünden bulmaya çalıştım alakasız bir şey çıktı.kullanılan RGK rölesi ENTES RG-12T ve tek fazdan beslenmiş
ayrıca akım trafolarıda 400/5 değerindedir.
bunu nasıl düzeltebilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler
cos&=1
kademe=P5-5
akım trafosu=0,005
c/k=0,14
girilmiş ve hiçbir kontaktör çekili değilken bile aşırı kompanzasyon ışığı yanıyor.otomatik c/k ayarı yaptım normale döndü ama bu seferde kule vinç bile çalışırken hiç kaondansatör devreye girmiyor.ayrıca manuel bağlı kondansatör yok kondansatörler
5-5-10-10-10-10-10-10-10-10-10-20
şeklinde sıralanmış.şantiyenin toplam gücünü bilmiyorum.QC=P*k formülünden bulmaya çalıştım alakasız bir şey çıktı.kullanılan RGK rölesi ENTES RG-12T ve tek fazdan beslenmiş
ayrıca akım trafolarıda 400/5 değerindedir.
bunu nasıl düzeltebilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler