arkadaşlar merhaba. aklıma takılan bir kaç soru var. yine sizi rahatsız edeceğim kusura bakmayın.
1- mevcut kompanze panousuna baktım 3 fazlı kondansatörü seri bağlayarak bir fazlı olarak bağlantı yapmışlar. bende bir fazlı aynı güçte kondansatör (1.5) kvar bağladım .fakat röleye herhangi bir tanıtma yapmadım. burda sormak istedigim. tanıtma yapmalımıyım? entes rg3-12 c
2- bir diğer sorumda şu şekilde olacak. diyelimki 3 fazlı kondansatör ömrü tükenmez üzere. .ölçtüm biçtim. yenisini taktım. röle üzerinden yeniden tanıtmam gerekiyor mu? Not.rg3-12 c
3- rg-3 12c entes rölenin parametreler üzerinde güç ihtiyacı yada fazlası olduğu yazılı.henüz pratik olarak bakmadım . yarın bakacağım. bazı arkadaşlar demiş idi hatırlıyorum. üzerinde kapasite ve endüktif değerleri görebilirsin.diye.. örneğin ben üzerindeki parametreye geldiğm zaman. ekranda yazan rakam kvar cinsinden mi? fotosunu çekip buraya atmayı düşünüyorum.yani ne kadar fazla kondansatör gücü var onu öğrenmek istiyorum.
4- entes rg3-12 c rölenin bağlı olduğu kompanze panosuna ilk kademe olarak 3 fazlı10 kvar diğer kademelere 3- 3faz 5 - 3 faz 2.5 -3 fazlı 1 kvar gücünde kondansatörler bağlı..6 adette seri bağlı bir fazlı bağlı kondansatörler var. kitaplarda okuduğum kadarı ile ilk kondansatör en küçük olack diyor.lakin burdaki uygulama en büyük kondansatör yapılmış.neden acaba? sakıncası varmı. zaten kapasitif olarak % 14 sınırındayım. daha önceki konularda bahsetmiştim.yarın panonun oraya gideceğim. ALLAH yardımcımız olsun
herkese teşekkür ederim.