Kompanze sistem hk..

aks_fazli

Üye
Katılım
19 Şub 2009
Mesajlar
132
Puanları
1
Yaş
42
selam arkadaşlar.

Kompanz panosunda frako marka 10.8 kvar 480 v kondansatörlerden birkaçı arızalanmış ve yenisini temin etmekte yaklaşık 4 -6 hafta.
Bu kondansatör yerine 10kvar 440 v kondansatör taksam ne gibi bir problem olur yada problem olurmu..
Yabancı olduğum bir konu yardımlarınızı bekliyorum
iyi günler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
yerine 10 kvarlık başka bir kondansatör takmanız sorun olmaz. Ama sizin kondansatörleriniz 480 voltlukmuş. O sorun olabilir. Sisteminizde, harmonik filtre reaktörü var mı? Başka bir markanınkini temin edemez misiniz? Örnek için söylüyorum, schneider electric in 480 voltluk kondansatörleri var. Eminim ki başka büyük markalarda da vardır.
Bu , biraz da kondansatörlerin neden 480 voltluk seçildiğine bağlı. Harmonik filtre reaktörleri varsa gerilim yükeliyor.Bu nedenle kullanılıyor. Yine aşırı harmonik olan yerlerde de bu kondansatörleri kullanıyorlar ( güçlendirilmiş kondansatör diye tabir eden firmalar var)
Ama, aslında, gerilim 480 volta ya da 450 volta çıkmıyorsa da, olmuşken güçlü bir şey olsun diye bu kondansatörler seçildiyse, ya da buldukları kondansatörleri rastgele taktılarsa, sizin geriliminiz aslında 400 voltu geçmiyorsa, o zaman sorun olamz.
 
m-usta-fa arkadaşa ek olarak reaktör varsa cıkardıgını takman lazım yoksa o kademeyi kullanma ne olur dersen (reaktör+kondanstör odaklanan fr:dışına cıkar )
 
Mustafa bey'e katılmakla beraber bende birşey eklemek istiyorum.

Mevcut 480V 10,8kVAR kondansatörleriniz 400V da çalıştığınızı kabul edersek ;
(400/480)karesi x 10,8= 7,5kVAR da çalışıyor.

Ama siz 440V 10kVAR kondansatör takarsanız, bu kondansatörler;
(400/440)karesi x 10= 8,26 kVAR da çalışacak.

Yani kapasitör başına 0,76kVAR fazla kompanzasyon yapacaksınız.

Bu kadar küçük bir kapasite farkı sorun yaratır mı siz kara veriniz.
Kolay gelsin.
 
sayın ali4592518 ;

kondansatörün siparişini veridiğimde 10.8kvar 480 voltun yerine 7.5kvar 400 kondansatör yolladılar ve benim isrediğim kondansatörün eski ürün olduğunu ve karşılığının bu olduğunu söylediler önceden dediğim gibi uzak bir konu bu bana.
Millet elektrikle çalışan her sistemi cihazı bilmemizin gerektiğini düşündükleri için bu iş üzerime kaldı haliyle işten kaçmıyorum bilgi topluyorum şuan oralarda %12 % 3 gibi
yani bu ürünü aldığımda sorun yaşarmıyım yaşamazmıyım muallakta kaldım
 
Aslında kapasite olarak aynı şey. Ama kondansatörleriniz 480V seçilirken harmonik etkiler 400V kapasitörü zorlayacağı için 480V seçilmiş olabilir. Güçlendirilmiş tip kondansatörleri söküp normal kondansatör takmışsınız. Bence10kVAR civarı 470V veya 13kVAR civarı 525V kondansatör kullanın. Yoksa önceki seçim harmonikler göz önüne alınarak yapıldıysa, kondansatörleriniz uzun ömürlü olmaz.
Eğer kompanzasyonunuz reaktörlüyse (küçük bir ihtimaldir) o 400V olanları kullanmayı hiç düşünmeyin.
Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…