çaylakelektrikçi
Paylaşımcı üye
Faz sırası rolesi yok ustad makina panosunda.Elektrik panosunda ise muhtemelen fsr (faz sırası rolesi)dir.
Kompresör ters donmuyor zaten abi..ekranda böyle bir yazı çıkıyor.makinayı durdurup yeniden calstrnca 20 dk calsiyr.bu zaman zarfinda 20 defa devrhe girip çıkıyor zaten..faz sırası rolesi yok makinada..Komsan markaKompresörün ters dönmesi için faz sırasının değişmesi lazım ki herhalde dağıtım şirketi faz sırasını değiştirecek değil , sizin makinanızda hali hazırda montajlı ve çalışır durumda olduğu için ters bağlanacak hali yok . Başka bir sıkıntı olmalı . Makinanızın markası ne ?
Yok Abim sorun sadece kompresorde .baska makinalarda bi sorun yok hic..elektrik dağıtım şirketi fazları ve notre'ün yerini değiştirebilir kaçak elektrik kullananları cezalandırma amaçlı yapılıyor TEK yani Türkiye Elektrik Kurumu onun Tedaş'ı yapardı...
Vidalı kompresörde dönüş yönü önemlidir. Genelde faz sırası rölesi konularak bunu önlemeye çalışıyorlar. Elektronik kontrol paneli olan yada inverterli kompresörlerde bu işi faz sırası rölesi olmadan hallediyorlar. İkinci emniyet olarak vida gurubuna müşür yada siviç tarzında birşey takmış da olabilirler.Selamin aleykum.
İsyerinde vidali kompresör var..ekraninda ters donuyor seklinde bir hata alarmı verdi.reset yapınca duzeldi..firmaya sordum ters dönmesini önleyen bir müsür var dedi.o ariza yapmıştır dedi..kısa devre et kablolarını geçici olarkppplpppppll dedi..yaptım şimdilik gozlemliyorum.tekrar yapacakmi diye..bu musur tam olarak neyi kontrol ediyo pek anlamadım.varmı bilen bi üstad?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?