Tel uzadıkça çekeceği akım onu patlatmaya yetmeye bilir.. Şu an sınırda. 290 a inince patlamıyor..düşük voltajda yeterince enerji elde edemezsiniz. kapasitör enerjisi=0.5 x C x V x V
yani voltajın karesiyle artıyor. voltaj yerine kapasiteyi artırmak isterseniz çok aşırı büyük kapasitörler gerekir. kapasitörün iç direnci , düşük voltajda akımın geçmesini de engeller.
Size bir tavsiyem kullandığınız gümüş teli bobin şeklinde bir kaç tur sararsanız, kondansatör ve röle kontaklarının ömrü uzayacaktır.
Hocam burada voltaj ayar portun da ayarladığımız değer i görebilirmiyiz yoksa şarj dan sonramı görürüz. Bu devre işimi halleder gibi görünüyor. Ateşlemeden önce ayrılacak olan hattı kontak role vs bağladığım zaman olay çözülüyor..ltspice programıyla asc dosyasını çalıştırabilirsiniz.Ekli dosyayı görüntüle 52088
potansiyometreye bir skala yaparsan ayarladığın değeri görürsün.Hocam burada voltaj ayar portun da ayarladığımız değer i görebilirmiyiz
Öncelikle emeğe saygı ve teşekkür ile başlayayım.ltspice programıyla asc dosyasını çalıştırabilirsiniz.Ekli dosyayı görüntüle 52088
Öncelikle emeğe saygı ve teşekkür ile başlayayım.
1-Bu şemada çıkış voltu, yani kapasitör şarj voltajı yeterlimi acaba?
2-Başlık sahibinin, şemayı Montaj ve ayar bilgisi varmı? Ya da başka beklentisi.
Ben de yardımcı olmak isterdim.
Malesef Elektronik bilgim fazla yok hatta sıfır diyebiliriz.. Şimdiye kadar amatör kendi kendine deneme yanılmalar insana ne katarsa.. Benim burada yapabileceğim kadarı delikli kart alıp devre ayaklarını kabloyla oluşturma dan ileri gidemez onun için birine yaptıracağım..Öncelikle emeğe saygı ve teşekkür ile başlayayım.
1-Bu şemada çıkış voltu, yani kapasitör şarj voltajı yeterlimi acaba?
2-Başlık sahibinin, şemayı Montaj ve ayar bilgisi varmı? Ya da başka beklentisi.
Ben de yardımcı olmak isterdim.
Bu devreyi yaptırmaya karar verdim.. Bi sorum olacak.. Potansiyometre direk kondansatör voltajı ile çalışırmı yani en son noktaya koyulsa direkt kondansatörleri ölçüp şarjı ona göre kesebilirmi..1- Çıkış istenilen voltaja ayrlanabilir, yeterki diyot transistör ve kondansatör uygun olsun.
2- Şemayı isteyen yapar yada yaptırabilir.
Çok yüksek voltajlar istenmedikçe basit , verimli ve ekonomik devre.
Malesef Elektronik bilgim fazla yok hatta sıfır diyebiliriz.. Şimdiye kadar amatör kendi kendine deneme yanılmalar insana ne katarsa.. Benim burada yapabileceğim kadarı delikli kart alıp devre ayaklarını kabloyla oluşturma dan ileri gidemez onun için birine yaptıracağım..
Bu devreyi yaptırmaya karar verdim.. Bi sorum olacak.. Potansiyometre direk kondansatör voltajı ile çalışırmı yani en son noktaya koyulsa direkt kondansatörleri ölçüp şarjı ona göre kesebilirmi..
Abisi, az dur hele, yaptırmak için çok acele etme.Başka bir fikrim var.Malesef Elektronik bilgim fazla yok hatta sıfır diyebiliriz.. Şimdiye kadar amatör kendi kendine deneme yanılmalar insana ne katarsa.. Benim burada yapabileceğim kadarı delikli kart alıp devre ayaklarını kabloyla oluşturma dan ileri gidemez onun için birine yaptıracağım..
Bu devreyi yaptırmaya karar verdim.. Bi sorum olacak.. Potansiyometre direk kondansatör voltajı ile çalışırmı yani en son noktaya koyulsa direkt kondansatörleri ölçüp şarjı ona göre kesebilirmi..
Max 450 civarında olarak düşünüyorum..Abisi, az dur hele, yaptırmak için çok acele etme.Başka bir fikrim var.
Son bir soru;
Kapasitör dolumu için maksimum voltajı ne olmalı bu devrenin?
Hazır birkaç modül kit buldum. Güç kaynağı ve kapasitör hariçMax 450 civarında olarak düşünüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?