Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SN ustalarim ve hocalarim
Konpanzasyon sisteminde DİFAZE ne anlama geliyor ve nedir ?
Difaze kondansatör nasil bağlaniyor ve aktif olarak sistem özelliği ve görevi nedir ?
Difaze; İki fazlı demektir... Piyasada difaze kondansatör üretimi pek bulunmamaktadır. Ancak Trifaze kondansatörleri farklı şekillerde difaze olarak bağlayabilirsiniz. İhtiyaca göre difaze kondansatör bağlamanız işininizi kolaylaştırabilir. Röle kademelerinin yeterliliğinide dikkate alınarak kullanır yada kullanmazsınız.
Trifaze kondansatörlerin monofaze yada Difaze bağlantı şekilleri ve bu bağlantılardan sonraki güçlerini gösterir tablo linkte mevcuttur.. https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/trifaze-kondansatörün-monofaze-bağlantısı.5053/
Sn.Reaksiyon,Sn.Ertek68 'in yazdıklarına bende katılıyorum.Garip(an) ülkeyiz ya dış kaynaklı teknolojiyi alırken yabancı kelimeleride aynen marifetmiş gibi almışız.Almayada devam ediyoruz.Mono Faze=Bir Fazlı/Di Faze İki Fazlı/Three Faze=üç Fazlı demek oluyorya.Üstelik di phase olan terimi di faze yapmışız.Three phase olan terim tri faze olarak girmiş.Ne kadar tuhaf aslında gülermisin ağlarmısın?
Ha unutmadan örneğin 2 fazlı punta kaynak makinaları vardır.Bu gibi bir makinanın kompanzasyonu için iki fazın arasına bağlayabileceğiniz uygun güçte bir kondansatöre ihtiyaç duyarsınız.İki kutuplu hazır olarakda temin edebilirsiniz.Yada bir fazlı veya üç fazlı kondansatörlerden uydurursunuz.
@tknsyn Ustam öncelikle açıklaman için çok tşk'ler.
ENTES rölenin paremetre özellikleirne bakerken orada DİFAZE diye karşıma çıktı ve ilkkez duyduğum bir terim. Onun için bi an apalladim. ve konpazisasyona ne gibi etki ettiğini bilmiyordum.
Kısaca 2 fazli çalışan cihazlar için difaze kondansatör kullanmak uygun diyebiliriz ozaman doğrumudur ?
Cihazların DİFAZE olması şart değil... Nasıl ki Ölçüm Trifaze olmasına rağmen, dengesiz yüklerde monofaze kondansatör kullanıyorsak, aynı şekilde difaze kondansatörde kullanabiliriz. Tamamen ihtiyaç ve tercih meselesi...