teşkür ed.arkadaşlar.özellikle bilir 74, edremit ve gezer77.. bağsettikleriniz çok doğru.zamanım çok kısıtlı ama bundan sonraki panolar içinde çok önemli..
güç kaynağı ve plc nin toprak girişlerine topraklamayı sonradan verdik.(sorun devam ederken) bu işe yaramadı. panonun topraklaması sağlam.
enkoder ve sensörlerin kobloları blendajlı (ekranlı)koblo..BU KABLOLARIN ETRAFINDA BULUNAN ÖRGÜ TELLİ İLETKENİMİ TOPRAĞA BAĞLIYICAZ??bunu bilmiyordum bak..
varistör,direnç , gibi elemanlarıda ,kondansatör gibi bir ucunu kontaktörün a1 diğerinide a2 ucunamı bağlıyıcaz.yada tam olarak nereye?
sn edremit EMC filitreyi yeni öğrendim. araştırmamı yapıcam.
sn bilir74, panoda hiç yer yok bir röleyi dahi almayacak kadar. ama malzeme eklenmesi gerekiyorsa.bunu kabinin yan sacına dahi tuttururum. ama dediğin metal levha panonun iç görüntüsünü mahvedecektir..
sn gezer77, seri olarak A1----kondansatör----direnç------A2 . anladığım kadarıyla.bu şekilmi?
sn ahmetboğus, senin dediğin şekilde örn: 6000mm kesmek isteyipte 6020mm kesiyorsam eğer.. ve her seferinde aynı ölçüyü görüyorsam eğer senin dediğin %100 doğru. yazılımda sayıcının okunan değeriyle çarpma veya bölme yaparak doğru sonucu bulmak mümkün..
ama ben ölçünün bazen eksik bazen fazla çıktığını idda ediyorum.. sence böyle bişey yazılımdanmıdır.yoksa başka bişeydenmi. bi düşün bakalım.(firmanın linki için teşkkrler)