Kontaktör Hasarı

Shcneider kontaktörlerden şuana kadar onlarca değiştiridim tek kontak arızası nedeniyle geçen yıl kocaeli çayırova da bir akrabamın yine shcneider kontaktörlü bir makinesi vardı makinede 2 adet kontaktörü birer ay ara ile değiştiridim ama makinede en son 7 yıl önve değişmiş kontaktörler tabi o kontaktörler 12A likti.Eğer schneider se normal yani
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Marka metasol LS/LG ve oldukça adetli kullandığımız bir ürün. Böyle bir hadise ile ilk kez karşılaştık.
 
L
Gevşeklik, sululuk elektriğin sevmediği konulardır. Bir yerler iyi temas etmiyor ....

Ortadaki kontağın yayını bastıran pim yok mu?



Müteaahhit işi değil. Sağlamdı.
Ek olarak jeneratör üstündeki "şase" 0'75 (-) hattı da ısınmaya bağlı izolasyonu deforme etmiş. Şase ye işletme topraklamasından bağlanmışlar..


İlk takıldığında sağlammıydı ? Müteahhit işi ise ! bu tip sürprizler olabilir.



Sent from my SM-G930F using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
sevgili meslektaşım sanki kısa devreden dolayı ark yapmışa benziyor.
 
Hatalı montaj !
Resme dikkatli baktım ama civataların hiçbirinde rondela görmedim. Herhalde mekanik titremeler çok oluyor diye kullanma gereksinimi duymadınız. Kimbilir sizin baralarınızda da yoktur !
Dua edin o civatalar yere düşmemiş, kontaktör yeni olduğu için civatayı bırakmamış. Ayrıca yeteri kadar sıktığınızı nasıl anlıyorsunuz ?

Önemli uyarı :

Kontaktör çıkışınız bara tipi ise civata somundan sıkılır. Somunu olan civata civata başından asla sıkılmaz !!!!!!!!!!!!!
Bara çıkışlı kontaktörlerde somun mutlaka üste gelmeli ve rondela kullanılmalıdır. Sistem haddinden fazla vibrasyona maruz kalıyorsa rondela + kontra somun ilave edilmelidir...
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…