Kontaktör Yapışması...

moner69 arkadaşım güzel bir hususa deyindi. Kompanzasyon kontaktörü tüm gruplar için, deşarj bobini ilavesi devreye sık girip çıkan yükler için konulmasının haricinde aynı kapasitede iki kondansatörün olması(sık girip çıkan grup gücüne denk grup) ve rölenin grupları eşit yorma özelliği ile bu sorun içinde avantaj sağlayacaktır.
 
birde bunalara ek olarak seçtiğiniz bu kontaktörleri neye göre seçtniz çünkü bir biri ile uyumlu olmayan malzemeler çabuk bozulur kondansatör için özel kontaktör seçim cetveli var ona göre seçersen iyi olur sistemde gerimin nasıl gerilim dengesizliği olabilir
 
merhaba,

kontaktorlerin yapismasi iki nedenden olabilir...
birincisi kontaktorler sik devreye girip ciktigi icin kontak yapismasi gorulebilir...

ikincisi ise eger sistemde harmonik varsa kapasitor uzerinden nominal akimindan fazla (bazi durumlarda iki katini gecebilir) akim gecebilir..bu durumda kontaktor kapasitif akimi kesemez ve kontaklar o anda olusan arktan kaynakli yapisabilir..

bunu engellemek icin oncelike kapasitorler ile birlikte filtre reaktorleri kullanmak faydali olacaktir..ayrica sistemde kontaktor yerine tristorlu kompanzasyon kontaktorleri kullanilabilir..tristorler kapasitorleri devreye alirken kontrollu olarak (gerilimin sifir gecisinde) devreye alirlar, hem de tristorun dogal bir ozelligi olarak akiminda sifirinde devreyi keserler.
******
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu kontaktörün girişinde taşıyabilecegi akıma uygun sigorta varmı? Kontaktör yüksek akımdan yanıyordur kondansatör arızalı veya değil arızalandığında zaten yüksek akım çekecektir bu akımıda bir sigorta sınırlarsa (kondansatörün ve kontaktörün kapasitesine uygun) kontaktörün yanma gibi bir durumu olmayacaktır yani...
 
selam,

problem kontaktorun iletim halinde tasidigi akimin yuksek olmasi degil.
acma esnasinda akimin kapasitif olmasi ve genliginin fazla olmasi sebebiyle kontaktorun akimi kesememesi ve orada olusan ark ile kontaklarin yapismasidir.
yani sigorta ile koruyamazsin...dusuk sigorta koyabilirsin, ama o zamanda kontaktor yapismaz ancak sigorta surekli atabilir..
 
Kontaktörlü sistemlerin genel sorunudur maalesef bu durum. Çok sık yük değişimi dolayısıyla kontaktörün sıkça devreye girip çıkmasını en azından engellemek için yükün sık değişen kısmı kadar hızlı kompanzasyon tesis etmenizde fayda olabilir. Böylece mevcut panonuzdaki yavaş sistem ancak hızlı kompanzasyon kısmı tamamen devredeyken devreye girer ve bu esnada hızlı sistemin bir kısmı devreden çıkarak değişken yükleri dengelemeye devam edebilir. Bunun içinde hazır tristör anahtarlamalı harmonik filtreli KARMET ürünlerini önerebilirm. Klasik sistemle paralel çalışarak onun yükünü ve anahtarlama sayısını azaltabilirsiniz.
 
dinamik arkadasin soylediklerine katiliyorum.
bu konuda Factor.1 cok basarili...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
129,726
Mesajlar
929,290
Kullanıcılar
452,445
Son üye
mutluneset

Yeni konular

Geri
Üst