Merhabalar,
ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN
YÖNETMELİK’in (Resmi Gazete Tarihi: 02.10.2013 Resmi Gazete Sayısı:
28783);(15) (Ek:RG-23/3/2016-29662) nolu maddesine göre;
(15) (Ek:RG-23/3/2016-29662) Birden çok kullanıcıya elektrik enerjisi sağlayacak şekilde tesis edilen imdat jeneratörlerinin, kesinti durumunda ana şebekeden ayrılan şebeke üzerinden kullanıcılarına enerji sağladığı ve bu enerjinin kullanıcı sayaçlarından geçen site, alışveriş merkezi, yerleşke ve benzeri kullanım noktalarında fazla elektrik enerjisi tahakkukunu önlemek amacıyla, söz konusu imdat jeneratörü tarafından üretilerek şebekeye verilen elektrik enerjisi ilgili ortak tüketim sayaç değerlerinden mahsup edilir. Bu fıkra kapsamındaki üretimin, ortak tüketimden fazla olması halinde, bakiye üretim mahsup için bir sonraki aya aktarılır. Bu fıkra kapsamındaki imdat jeneratörü ayrı bir ölçü sistemi ya da ortak tüketim sayacı üzerinden tesisata bağlanır. Her iki durumda da çift yönlü ölçüm yapabilen sayaç tesis edilir.
Bu maddeye göre konut alçak gerilim aboneleri
için, ana dağıtım panel odasına şebeke jeneratör (%100) transferine izin verildiği ve bu
doğrultuda alçak gerilim aboneleri için ana dağıtım panellerinde, şebeke-jeneratör
transferi gerçekleştirilebildiği sonucu çıkartabilir miyiz? Bu durumda Jeneratör devreye girdiğinde konut sayaçları çift yönlü ölçüm yapabilen özellikte sayaç mı olmalı?