Korona virüsü kendine elektrik vererek yenmiş

Eyvallah hocam. Tsk ederim. Benim söylemek istediğim şeyi çok güzel bir şekilde dile getirmişsiniz.
 
Dışlamak, küçük düşürmek, aciz görmek, peşin hüküm, cepheleşmek, taraftar toplamak için yazıp tribün çoşturmak gibi olumsuz yaklaşımlar adeta toplumun kimliği haline geldi. Bu çok tehlikeli bir ruh halidir.
Bu arada kimseye akıl veya ders vermek haddime değil, bir arkadaşınız, bir kardeşiniz olarak yapıcı olmak iyidir diyorum.
 
O zaman yanlış forumda bu kişiler. Burası düşüncelerin açıkça dile getirildiği bir forum metafor ironi yapmak niye? Sağ kulak kasiniyorsa sol elle kasimayin. Siyaset zaten yasak foruma girmekle forum kurallarını kabul etmiş sayılırsınız, bu sebeple farklı görüş düşünce olabilir. Diğer kastiniza gelince taraf toplama ve hedef gösterme niyetim yok düşünceler kendimin, yonetimle alakası yoktur!
 
Üstadım gerilmeyin, kötü bir laf etmedik. İroni veya metafor yapmak yazarın tasarrufudur. Hep birlikte yeri gelince yapıyoruz. Neyse, benim amacım uzatmak değil, anlayışla karşılanacağını düşünerek yazdım, yine de canınız sağ olsun.
 
Afedersin çağdaş dostum benim bildiğim aslında bu söz şöyle idi

“Eğer Bilim Budizm’e ait bir inancın yanlış olduğunu ispatlarsa, o zaman Budizm değişmek zorunda olacaktır. ”

Sözün sahibi:

DALAİ LAMA

(Maksadım rencide etmek değil ama toplumlar peygamber'ler için bile hadisler uydurabiliyor!...)
 
ben herhangi bir şey uydurmadım. senin yazdığın söz söylenmiş olabilir .ama interneti araştırırsan Atatürk ün bu sözü söylediğini de görürsün.

bir de "çağdaş dostum " diye bir ifade kullanmışsın. Bunun çağdaşlıkla değil cehaletle alakası var.
 
Tamam dostum sen haklı olabilirsin ama tüm sitedeki arkadaşlarda araştırsın isterlerse yalnız belirteyim internet bilgi çöplüğüdür dikkatli olalım
 
Hocam senin yazdığın söz ile benim yazdığım söz aynı şeyi anlatıyor.ama benimle tartışma içerisine giriyorsun.bu duruma anlam veremiyorum.

Şu an neyi tartışmaya çalıştığını da anlayamıyorum.Ataturk un bu sözü söyleyip söylemediğini mi tartisiyorsun yoksa bu sozu doğru mu bulmuyorsun.

Bı tataftan çağdaş dostum diye ifade kullanıyorsun diger taraftan budizmle alakalı benim yazdığımı tasdik eder bir söz payladiyorsun.

Yorum yapmak için yorum yapıyorsun gibi geliyor bana
 
haklısın cahilliğimden yorum yazmak için yorum yaptım. afedersin. ancak sana bişi uydurdun demedim böyle bir haddi kendimde bulmuyorum.
 
Aklıma bir fikir geldi bu elektrikli tens benzeri cihazın etki mekanizmasıylla ilgili.
Bildiğiniz gibi , suyun elektrolizi ile 2H2O = 2H2 + O2 olarak ayrılır.
insan vucudunun da %70 su.
Oksijenin yani yalın oksijenin etkili bir virüs mantar ve bakteri öldürücü olduğunu biliyoruz veya ben öyle biliyorum.
hidrojen peroksit yani oksijenli su çözündüğünde 2H2O + O2 haline dönüşür. yani su ve oksijen.
Acaba elektroiz işlemisonrasında vucudda oluşan O2 , hidrojen peroksit benzeri mikrop öldürücü özellik gösteriyor olabilirmi..
Etki mekanizması bu olabilirmi.
https://www.cs.mcgill.ca/~rwest/wikispeedia/wpcd/wp/h/Hydrogen_peroxide.htm


tens devresini revize ettim. 3.5v-12 volt aralığında 1w adaptör ile çalışıyor. Ortalama 1ma akım veriyor.
 

Ekli dosyalar

  • tens.rar
    5.7 KB · Görüntüleme: 0
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…