Forumda saygı duyduğum ve görüşlerini sevdiğim çok nadir insanlardan birisiniz. Dediğim gibi, benim amacım oradaki sorunu en azından anlatıp sizin uğraşınızı azaltmaktı. Ben de çok üst düzey bir insan değilim; bölümüm bile elektronik değil ama IoT tarafında uğraşmayı seviyorum. Eskidiğinizi düşünmüyorum her zaman bilginiz yüksek olucak. Tabii, AI konusunda "TANRI" gibi davranma noktasında da değilim.
Buradaki sorunum şu yönde: Denemeden direkt "verme-al" ilişkisi kurulması. Ben en azından bazı konularda denediğim yöntemleri belirtirim. Örneğin, L298N motor sürücüsünden bahsedeyim. 2-3 yıl olmuştur; ilk defa elektronik bir şeyler yapıyordum. Harici besleme ile Arduino beslemesinin GND'sinin bağlanması gerektiğini ilk defa Google amcadan öğrenmiştim. Eğer o zaman gelip buraya sorsaydım, ne olacaktı? Boşuna ben ve diğerleri vakit kaybedecekti.
Ustalara saygım, hele sizin gibilere, gerçekten sonsuzdur. Kendi kuşağımın aksine, yanımda 2-3 yaş büyük birisi olduğu zaman bile ciddi konuşmaya başlayan biriyim; şaka bile karıştırmam.
İyi günler dilerim, değerli ustam.