Kumanda şeması için yardım

Forumda saygı duyduğum ve görüşlerini sevdiğim çok nadir insanlardan birisiniz. Dediğim gibi, benim amacım oradaki sorunu en azından anlatıp sizin uğraşınızı azaltmaktı. Ben de çok üst düzey bir insan değilim; bölümüm bile elektronik değil ama IoT tarafında uğraşmayı seviyorum. Eskidiğinizi düşünmüyorum her zaman bilginiz yüksek olucak. Tabii, AI konusunda "TANRI" gibi davranma noktasında da değilim.

Buradaki sorunum şu yönde: Denemeden direkt "verme-al" ilişkisi kurulması. Ben en azından bazı konularda denediğim yöntemleri belirtirim. Örneğin, L298N motor sürücüsünden bahsedeyim. 2-3 yıl olmuştur; ilk defa elektronik bir şeyler yapıyordum. Harici besleme ile Arduino beslemesinin GND'sinin bağlanması gerektiğini ilk defa Google amcadan öğrenmiştim. Eğer o zaman gelip buraya sorsaydım, ne olacaktı? Boşuna ben ve diğerleri vakit kaybedecekti.

Ustalara saygım, hele sizin gibilere, gerçekten sonsuzdur. Kendi kuşağımın aksine, yanımda 2-3 yaş büyük birisi olduğu zaman bile ciddi konuşmaya başlayan biriyim; şaka bile karıştırmam.

İyi günler dilerim, değerli ustam.
güzel insan, sen aklını kullanabilenler sınıfındasın. forumu yakından takip ediyorsan; kimsenin ödev sorularını yapmıyoruz ama emeğe değer veriyoruz. uğraşmış, yapmış, becerememiş. yaptığını gösteren her evladımıza yardım ettik. (ben değil, belki mekanik konuda olmuştur bilemiyorum) yardım istemek çok kolay ama istemesini de bileceksin be. bazen ben de yapay zekayı kullanıyorum. belli konularda tıkandığım oluyor soruyorum. ama ona bile soru sormanın bir usulü var değil mi? benden cevap için istediği verileri bir bilsen oturur ağlarsın. zaten o kadarını bilsem ben mühendis olurum. ona sormam.
biz eskileri de biraz yapay zeka gibi gör. ağır işlesek te işe yararız. sorulan 10 sorunun dokuzu zaten google da var. bir de yapacağı hatayı bize onaylatmaya çalışanlar var. bazen teknik terimleri bilerek anlatamıyorum. ama dilini herkesin anlayacağı bir şekil anlatabiliyorum. ve anlattığım hikayede /öyküde / doğaçlamada elektrikle ilgili tek kelime geçmiyor ama herkes anlıyor. bazı insanlar vardır anlatıcıdır. bazı insanlar vardır matematiktir (mühendistir, mühendis dili kullanır). anlayana anlatılır hikaye/kurgu. bazıları da benim gibi trene bakandır bir çok konuda, sen tren olmaya devam edersin, akarsın gidersin. bazen çıkış yapıyorum dışarıdan forumu izliyorum. inan üzülüyorum. bir de etiket / diploma sahibi olmuş yeni yetmeler çıkıyor... saygından dolayı sana teşekkür ederim. bazen bizlerde konuşurken/ yazarken, eskilerin dediği gibi "kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" yaparız. sevdiğim arkadaşlarda var sevmediğim arkadaşlarda ama hiç birine saygısızlık yapmam yada yapmamaya çalışırım. beni seven de var sevmeyende, hiç birine kızmam. daha hiç kimseye "yoksay" butonunu kullanmadım.

Forum istatistikleri

Konular
130,239
Kullanıcılar
453,451
Son üye
urucoğlu

Yeni konular

Geri