Kumanda şeması için yardım

bant konveyör pako şalterle başka bi pano tarafından hareket ediyo bu anlattığım sistemden bağımsız abi onu ben kafanda canlandırabilmen için söyledim personel bant konveyörü ayrı olarak bi çalıştırıyor başlıyor sonra torba takmaya seri bi şekilde.
Neyin neyi nasıl yaptığını parça parça anlatmalısın . Anlattığını kaç kere okudum , kafam duman oldu , hala çözemedim .
1- Yukarıdaki döner tabla nasıl dönüyor , kim çeviriyor , kim durduruyor , dönmesinin faydası ne ?
2- Pistonlar ne zaman açılacak , kim açacak , kim kapatacak ?
Hepsine birden cevap vermek yerine parça parça cevap yazarsan iyi olur . Yoksa çorba oluyor .

Neyin neyi nasıl yaptığını parça parça anlatmalısın . Anlattığını kaç kere okudum , kafam duman oldu , hala çözemedim .
1- Yukarıdaki döner tabla nasıl dönüyor , kim çeviriyor , kim durduruyor , dönmesinin faydası ne ?
2- Pistonlar ne zaman açılacak , kim açacak , kim kapatacak ?
Hepsine birden cevap vermek yerine parça parça cevap yazarsan iyi olur . Yoksa çorba oluyor
abi şimdi bu bahsettiğim sistem döner tabladan felan tamamen bağımsız bi pano içersine yapılmış 2 adet arayüz rölesiyle sadece swtichler ve selenoidler kontrol ediliyor.

döner tabla, konveyör bant tamamen bağımsız başka bi pano tarafından şalterle kontrol ediliyor.

herhangi bir zaman süreci yok sadece kefelerde belirttiğim switchlere bastığı anda pistonlar kapatacak tabla dönüp çentik kısmı yukardaki telli switche geldiğimde o tek başına ikisini birden bıraktıracak.

Abi oturduğum yerde bi tesis vardı ordan çıkışlarını felan not almıştım ona göre yapmaya çalıştım karman çorman bişey oldu eve geçince atarım görselleri abb nin Crm arayüz rölesi ile bağlamaya çalışıyorum 2 tane hediye ettiler ordan sağolsunlar :) Şema çizme konusunda çok zayıfım maalesef yanlış meslek seçtim galiba :(
Yanlış meslek değilde, bölüm seçmiş olabilirmisin. Elektrik bölümüne kaydolmussun, ama "kantin" bölümüne devam etmişsin..

Yanlış meslek değilde, bölüm seçmiş olabilirmisin. Elektrik bölümüne kaydolmussun, ama "kantin" bölümüne devam etmişsin..
Yanlış meslek seçmek ile yanlış bölüm seçmek arasında nasıl bi fark olduğunu düşünüyosunuz çok merak ettim yardımcı olmayacaksanız aşağılayıcıda olmayın lütfen. Siz tesladan daha mükemmelsiniz muhtemelen o yüzden önünüzde saygıyla eğiliyorum...

En azından bu genç sorunun fotoğrafını çekip yüklememiş , anlamaya anlatmaya çalışıyor derdini :)

Switchlere kim bas
2 kefe 2 adam var başında abi torbayı o boğaza takar takmaz switche basıp kapatıyorlar. Yani her swtichte bir adam görevli hem torba takıyo hem switche basıyo sadece aksam döndüğü için bıraktırma switchi çentiğe geldiğinde tel çentiğe vurup bıraktırıyo

@Tutunamayanlar Doğru mudur?

1. Sistem İşleyişi

1. Döner Tabla ve Konveyör Bant (Bağımsız Sistem):
    • Döner tabla ve konveyör bant tamamen başka bir pano ile kontrol ediliyor.
    • Konveyör bant ve tabla, pano üzerindeki pako şalterle manuel olarak devreye alınıyor.
  2. Kefeler ve Switchler:
    • Döner tablaya bağlı iki kefe (slot) var. Her bir kefede çalışan bir personel bulunuyor.
    • Personel, kefeye torbayı takar, switch’e basarak torbayı sabitler.
    • Switch tetiklendiğinde, arayüz rölesi solenoid pistonları çalıştırır ve torba kepe sıkıca sabitlenir.
  3. Telli Switch ve Bırakma İşlemi:
    • Döner tabla dönmeye devam eder ve çentik kısmı "telli switch"e ulaştığında, tel çentiğe vurur.
    • Telli switch, pistonları serbest bırakır ve torba otomatik olarak boşaltılır.
  4. Manuel/Operatör Kontrolü:
    • Personel her slotta torbaları manuel takar, switche basar, ardından döner tablaya bir sonraki torba hazırlığı için döner.

2. Bileşenler

1. Elektrik Panosu (Sadece Kefeler ve Solenoidler):
    • ABB CRM Arayüz Rölesi (2 Adet):
      • Birinci röle: İlk kepe (Slot 1) bağlı switch ve piston kontrolü.
      • İkinci röle: İkinci kepe (Slot 2) bağlı switch ve piston kontrolü.
    • Telli Switch:
      • Çentik kısmı algılayarak iki kefenin pistonlarını serbest bırakacak.
  2. Pano İç Bağlantıları:
    • Switch Girişleri:
      • Her switch (Start 1, Start 2), ilgili rölenin bobin tarafına sinyal gönderir.
    • Solenoid Çıkışları:
      • Röle kontağı kapandığında ilgili solenoidi harekete geçirir.
    • Telli Switch Çıkışı:
      • Telli switch aktif olduğunda, her iki rölenin çıkışını devre dışı bırakır (serbest bırakma).

@Tutunamayanlar Doğru mudur?

1. Sistem İşleyişi

1. Döner Tabla ve Konveyör Bant (Bağımsız Sistem):
    • Döner tabla ve konveyör bant tamamen başka bir pano ile kontrol ediliyor.
    • Konveyör bant ve tabla, pano üzerindeki pako şalterle manuel olarak devreye alınıyor.
  2. Kefeler ve Switchler:
    • Döner tablaya bağlı iki kefe (slot) var. Her bir kefede çalışan bir personel bulunuyor.
    • Personel, kefeye torbayı takar, switch’e basarak torbayı sabitler.
    • Switch tetiklendiğinde, arayüz rölesi solenoid pistonları çalıştırır ve torba kepe sıkıca sabitlenir.
  3. Telli Switch ve Bırakma İşlemi:
    • Döner tabla dönmeye devam eder ve çentik kısmı "telli switch"e ulaştığında, tel çentiğe vurur.
    • Telli switch, pistonları serbest bırakır ve torba otomatik olarak boşaltılır.
  4. Manuel/Operatör Kontrolü:
    • Personel her slotta torbaları manuel takar, switche basar, ardından döner tablaya bir sonraki torba hazırlığı için döner.

2. Bileşenler

1. Elektrik Panosu (Sadece Kefeler ve Solenoidler):
    • ABB CRM Arayüz Rölesi (2 Adet):
      • Birinci röle: İlk kepe (Slot 1) bağlı switch ve piston kontrolü.
      • İkinci röle: İkinci kepe (Slot 2) bağlı switch ve piston kontrolü.
    • Telli Switch:
      • Çentik kısmı algılayarak iki kefenin pistonlarını serbest bırakacak.
  2. Pano İç Bağlantıları:
    • Switch Girişleri:
      • Her switch (Start 1, Start 2), ilgili rölenin bobin tarafına sinyal gönderir.
    • Solenoid Çıkışları:
      • Röle kontağı kapandığında ilgili solenoidi harekete geçirir.
    • Telli Switch Çıkışı:
      • Telli switch aktif olduğunda, her iki rölenin çıkışını devre dışı bırakır (serbest bırakma).
Devre şeması çizemiyor mu sanal zeka hazretleri.

Forum istatistikleri

Konular
130,227
Kullanıcılar
453,422
Son üye
kkkkkkkssggvbhbjjnj

Yeni konular

Geri