by_elektrikci
Üye
arkadaşlar ben yıldız üçgen dalgıç pompa panosu yaptım pano gayet güzel çalışıyor.fakat bir sorun var.Dalgıç pompa yıldızda çalışıyor fakat üçgene geçince duruyor.Neden olabilir.
1- Kısa devre yok sigorta,termik atmıyor.
2-Pano devre dışı kalmıyor yani üçgen kontaktörü devrede.
3-Motorun sargı ıçlarında sorun yok kontrol ettim.(Doğru bağlı)
4-Üçgen kontaktörünün çıkış ve giriş uçlarında voltaj doğru (380 v)
5-Devrede sıvı seviye rölesi var herhangi bir problem yok.(yani yıldız çalışırken devre dışı kalmıyor zaten öyle olsa kumanda durur.)
enerji kontaktörü devre dışı kalmıyor devre normal çalışıyor. şöyle söylesem kablolar
MAVİ SİYAH BEYAZ
MAVİ SİYAH BEYAZ SIRLAMA BU Aynı renklerin faz ölçümü 0 v farklı renklerin 380 v renklerin yerlerini değiştirsem fazlar çakışacak kısa devre olacak enerji vermeden ölçtüğümde aynı olan renkler değer gösteriyor.(normal ölçü aletiyle ölçültüm)
Kafayı yedim ama bulamadım yradım eden olursa sevinirim.
1- Kısa devre yok sigorta,termik atmıyor.
2-Pano devre dışı kalmıyor yani üçgen kontaktörü devrede.
3-Motorun sargı ıçlarında sorun yok kontrol ettim.(Doğru bağlı)
4-Üçgen kontaktörünün çıkış ve giriş uçlarında voltaj doğru (380 v)
5-Devrede sıvı seviye rölesi var herhangi bir problem yok.(yani yıldız çalışırken devre dışı kalmıyor zaten öyle olsa kumanda durur.)
enerji kontaktörü devre dışı kalmıyor devre normal çalışıyor. şöyle söylesem kablolar
MAVİ SİYAH BEYAZ
MAVİ SİYAH BEYAZ SIRLAMA BU Aynı renklerin faz ölçümü 0 v farklı renklerin 380 v renklerin yerlerini değiştirsem fazlar çakışacak kısa devre olacak enerji vermeden ölçtüğümde aynı olan renkler değer gösteriyor.(normal ölçü aletiyle ölçültüm)
Kafayı yedim ama bulamadım yradım eden olursa sevinirim.