Kumanda problemi

sinanfor

Üye
Katılım
3 Şub 2009
Mesajlar
22
Puanları
1
Arkadaşlar elimde bir reaktif röle var bunun alarm kontağı (kapalı kontak) var.Röle alarm verdiğinde bu kontağı kullanarak rölenin beslemesini kesip birkaç saniye sonra tekrar enerjilenmesini istiyorum.Böylece alarm durumu kalkıyor ve röle normal çalışmasına devam ediyor.
Ben şöyle düşündüm.Zaman rölesinin beslemesini alarm kontağından yapayım.Zaman rölesinin kapalı kontağından reaktif rölenin beslemesini geçireyim.Ama bu durumda zaman rölesi kapalı kontağını açtığında röle beslemesi kesilecek ve alarm kontağıda kesilecek ve zaman rölesinin beslemesi de kesilecek reaktif röle tekrar enerjilenecek.Anında kesilip geldiği için röle beslemesi kesilir mi?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ters zaman rölesi kullanırsan maliyeti daha az olur.
 
Pardus arkadaşım cevabın için teşekkür derim. Ters zaman röleli olan şekildeki kapalı kontak gecikmeli kapanan kontak olacak değil mi? Alarm verildiğinde kapalı kontak açılacak röle devreden çıktığı anda alarm kesilecek Z.R. devreden çıkacak ama açılan kontak gecikmeli olarak kapanacak.
 
Rica ederim. Aynen dediğin gibi ters zm rölesine enerji verildiğinde normalde kapalı kontağını hemen açar enerjisi kesildiğinde ayarladığın süre boyunca kontağını bırakmaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…