Kutupsuz Kapasitör yardımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erman83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erman83

Üye
Herkese merhaba, arkadaşlar elimde bi tane Kapasitör var. Resmini ekledim. Pinout nasıl oluyor bunlarda yardımcı olabilir misiniz? Yani AC 220 yi hangi bacaklara gireceğim. 220V AC motora bağlayacağım.

Dört değil üç uçlu kondansatörler olarak bilgi ararsan daha kolay bulursun.
Tamam bakıyorum. Peki bağlantıyı hangi pinlere gireceğim bilginiz var mı

Aslında sorun şu, çamaşır makinesi su tahliye motoru periyodik olarak ses yapıyor. Çok rahatsız edici. Onu filtreleme çk için kullanacağım.

Nominal kapasitans: 220 µF
Tolerans: -10 % … +50 % (gerçek değer 200 µF ile 330 µF arasında olabilir)
Nominal gerilim: 385 V DC yüksek voltaj alüminyum elektrolitik kondansatör.
Yani kutupsuz değil.
AC de kullanılmaz.
Data sheet'ini ekledim,
Kolay gelsin

Ekli dosyalar

İşin gücün rast gelsin üstat. Şimdi oldu. Çok teşekkür ederim.

Hocam peki ac kutupsuz Kapasitör taksam makineye zarar vermez değil mi? Filtre yapması için

Elimde 0,22 uF 400V var. Sanırım sorun olmaz. Amacım, ac deki frekans bu tarz motorlarda ritmik olarak ses, uğultu yapıyor. Aynı sorun aspiratörlerde de oluyor. Amacım o sesi gidermek. Sizin bir öneriniz var mıdır?

Aslında sorun şu, çamaşır makinesi su tahliye motoru periyodik olarak ses yapıyor. Çok rahatsız edici. Onu filtreleme çk için kullanacağım.

@mezya eln üstadımında söylediği gibi sorun yüksek ihtimal mekanik. Bu bahsettiğiniz sesi kapasitörle çözemezsiniz.

Ac motorlarda kullanılan kapasitörlerin amacı farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…