Ladder olarak pic programlama

Uygulamayı indirdim cok tesekkür ederim bir sorum olcak burda giris ve cıkıs olarak pic in hangi ayaklarını kullanıyoruz ? mesela start,stop,ana ,yldız ve ucgen ayakları hangileridir.
 
en altta bacak tanımlamaları var orada hangi bacaklar kullanıldıgı entegre bacak sayısı görünüyor
ben yinede söyleyeyim girişler A ar çıkışlar B ler olarak ayarladım

altta tanımlamaları üzerine çift tıklayarak giriş cıkış bacaklarını kendin istediğin gibi değiştirebilirsin

başka yardım edebilecegim sorunlarınız olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya calışırım vaktim oldugu sürece
 
sayın sunaydemir yardımlarınız icin tesekkür ederim bir sorumnum daha var. mesela 1 network yazdık asagıya nasıl gececegiz bi türlü asağı networke gecemedim (kendim bastan program yazarken) bide elinizde baska uygulamalar warsa paylasırsanız cok tesekkkür ederim
 
sol üstte ''düzen'' tıkla ''alt kısıma satır ekle'' dediğin zaman 2.satırı 'network' yapmış olursun
boş satır oldugunda program çalışmaz.. aynı şekilde seçili satırı sil seçenegini tıklayarak fazla satırı silmiş olursun

başka uygulamaya gelince yardımcı olmam demiyorum ama
aslına bakarsanız buradan sonraki mantık sıze kalmış..
dersenizski eger ben şu şu şu şekilde çalışan bir proje istiyorum memnuniyetle yapar yollarım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
tabiki mantıgı anladım.lakin ne kadar karısık projelerde bunu kullanabilirim ne kadar destekler onun hakkkında şüphelerim var.bunun ıcınde elinizdeki yapmıs oldugunuz uygulamaları ıncelemek istedim . aslında bu ldmicroyu kullanarak pic te pid olarak bir seyi ornegin ısıyı kontrol edebilirmiyiz dahada geliştiririsek bide Lcd koyarak ısı set degerini istedigimiz gibi degiştirebilirmiyiz.
 
tabiki mantıgı anladım.lakin ne kadar karısık projelerde bunu kullanabilirim ne kadar destekler onun hakkkında şüphelerim var.bunun ıcınde elinizdeki yapmıs oldugunuz uygulamaları ıncelemek istedim . aslında bu ldmicroyu kullanarak pic te pid olarak bir seyi ornegin ısıyı kontrol edebilirmiyiz dahada geliştiririsek bide Lcd koyarak ısı set degerini istedigimiz gibi degiştirebilirmiyiz.

S.A.
Sn. Arkadaşım bu program ile mantığını kullandıktan sonra hertürlü programı yapabilirsin. Ben hidrafor sistemi , sulama kontrolü, ileri geri motor kontrolleri, analog ısı kontrolü, seri haberleşme, pc den kontrol ( hyper teminalden)LOGO benzeri uygulamalarınıza rahat cevap verir ama uygun devre tasarımı yapmalısınız. Maksat pici şişirmeden yapmak kullanımı kolay biraz araştırmayla her şey olur ama kendi çerçevesi kadar. Tavsiyem kod yazılıma geçin.
 
Arkadaşlar bu gercekmi ben ilk defa duyuyorum yani pic i bir plc gibi ladder diliyle programlıyabiliyomuyuz ? indirdim biraz inceledim yani baya baya plc gibi programlanabiliyo gibi gorunuyo ? Bende pic programlamayı basit derecede biliyorum ama assemler dilince ondada ugras babam ugras.bu cok basit ve cazip geliyo...deneyen arkadaslar warsa uygulamalar hakkında bilgi verebilirmi ?
Parsic programını deneyin pic programlamanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

Parsic pic programlamayı amaç değil araç olarak kullanmak isteyenler için birebir.
 
tavsiyem kaza riski taşıyan makinalarda pic kullanmayın

Önemli olan bence pic kullanman değil devre tasarımını iyi yapmanızdır.
Şu anda PARSİC ile programlanmış birçok PİC'li devre var piyasada.
Bunlar arasında mermer kesme makineleri, Un fabrikası vals sistemleri bulunmaktadır. Burada önemli olan devrenin stabilitesini sağlamaktır.

Mesel büyük kontaktörlerin devreye girip çıktığı bir sistemde eğer pici sadece 7805 ile beslerseniz tabiki başınız ağrır. Halbuki böyle bir devrede pici swicth mod güç kaynakları ile besler gerekli yerlere 100 nf kondansatörler bağlar hatta bazı yerleri faraday kafesi ile manyetik alandan korursanız pic ile yaptığınız devreler gayet sağlıklı çalışır.
 
ben iki yıldır ldmicro kullanıyorum pic16f628 pic16f876 ve 877 ile projeler yaptım programda picleri haberleşbiliyoruzda bence mükemmel bi program bana iyi para kazandırıdı tabiki iyi bir Elektronik bilgisi şart basit uygulamarda bence harika orta ölçekli uygulamalarda ise yetersiz kalıyor , optokuplör kullanımı ve pic çıkışlarına röle transistör veya triac bağlamayı ve bunu picten izole ettiğinizde çok güzel oluyor...
şimdi de at89c51 programlamayı denicem ...
 
picle çalışan plc lere örnek gemo plclerinde kullanılıyor ve geliştiyorlar...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,773
Mesajlar
929,961
Kullanıcılar
452,533
Son üye
basocak

Yeni konular

Geri
Üst