Çok basit bi şey de olabilir birden fazla çözüm mümkün. Öncelikle bunu şöyle yapmalısın bence, her zaman açık değil de araç çalıştırmadan önce bi kontrol tablosu gibi açıp sistemi test ettirir sonra kaparsın. Zira sinyal flaş anında devren yine tetiklenir.
1 tr ile tersleyici bağlantı oluştur led bağlantısını ampul çıkışından al, yani ampul yanarsa led sönecek sinyal sönünce led yanacak.
Tekli veya her sinyal için ayrı da yapabilirsin. Reed röle al bunun üzerine sinyale giden kabloyu sar sinyal yanınca manyetik alan oluşturacak led de yanacak ampulde sorun olunca devre tamamlanmadığından led de yanmayacak.
Ama ben gereksiz buluyorum günümüzde bunlara gerek kalmıyor. Ben kontrolü şöyle yapıyorum, garajda sinyal yandığında, garajdaki eşyalardan yansımadan anlıyorum, dışarda dükkan camlarında göülüyor gündüz, gece duvar dibine çeker ön arka ayrı ayrı kontrol mümkün . Açık arazide bunların hiç biriyok diyelim tek başınasın kontrol nasıl yapacaksın sorduğunuzu duyar gibiyim, burada da teknolojinin son nimeti imdada yetişiyor cep telefonu (foto mak) vidyo a kaydeder izlersin