Şarjdan önce pillerdeki 0,76Volt varken 2 saatlik şarj sonunda 0,09V var. Pilleri devreden ayırmadığım için başka yerden devre tamamlanıp ters polarite mi oluyor ne oluyor anlayamadım.Tp 4056 ile paralel bağlı 2 pili şarj etmede sıkıntı olmaz ama ters polarite yada seri bağlı pilleri TP 4056 ya bağlarsanız TP 4056 zarar görür.
Bunlar sony laptop bataryasının içindeki piller. Laptop açılmayınca bataryayı çıkardım. İçindeki pillere baktığımda fotodaki işaretli olan 2 tanesi bitikdi. Diğer 2 tanesi de aslında ölü olabilir ama emin değilim.amacın ne oldugunu mesela el feneri yapacagım gibi açıklarsan sana istedigin bilgileri verebiliriz.
ben olsam önce bms kartı pillerden ayırırım sonra seri pilleri makas yada kesici bir aletle 1parelel hale getiririm ondan sonra arızalı pil ortaya çıkınca amacıma odaklanırım .
tp4056 ile 1 parelel pili sorunsuzca şarj edebilirsin .
Sanırım pilleri batarya grubundan ayırmadan şarj etmeye çalışırsak devre başka yerlerden tamamlanarak ters polorizasyon mu oluyor nedir anlayamadım. 2 saatlik şarjdan sonra pillerin voltajı aksine aşağıya düştü ilaveten pillerin kutbu değişti. Neden olmuş olabilir?Laptop bataryasını kurtarmaya mı çalışıyorsunuz? Pil bağlantılarını bu yüzden mi koparmadınız?
Ben cevap yazarken sizde yanıt vermişsiniz tam düşündüğüm gibi
Boşuna kurtarmaya çalışmayın bence o kontrol kartında pillerin kaç kez tam dolum yaptığı bilgiside tutuluyordur tahminimce. Pillerin ömrü bitmesede döngü sayısı bitti diye yine korumaya geçecektir.
Evet bu piller gizli bomba. Piller ısı kontrolünü elimle sık sık yaptım. Herhangi ısı artışı olmadı. Bu gidişle pilleri batarya grubundan Teker teker ayırıp dışarıda tek tek şarj edeceğim. Batarya grubundan bitik pili ayırmadan sistemi 2 bir TP4056 ile beslemeyi düşünüyorum. Böylece BMS pilin çıktığını anlamayacakDevre şemasını görmeden yorum yapmak hatalı olur. Uğraştığınız piller biraz tehlikeli dikkatli olun bir kazaya mahal vermeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?