Laptop tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1N4008
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Mr_YAMYAM Sata2 ise benim karttan eskidir muhtemelen. Mesele iş/işimizi görmesi.
Firefox/Chrome gibi birkaç sekme açınca belli olur ne kadar aç olduğu.;)

@Mr_YAMYAM Sata2 ise benim karttan eskidir muhtemelen. Mesele iş/işimizi görmesi.
Firefox/Chrome gibi birkaç sekme açınca belli olur ne kadar aç olduğu.;)
Cahal civelek @rsimsek
Bu benim daimi kullandığım dizüstü ..
Win7 yi özel amaçlar için kullanıyorum. Bu işletim sistemi ile internete girmek akıllıca olmaz.
Dolayısı ile internet için Linux NANE kullanıyorum.
Yukardaki fotolar nane resimleridir.
Win7 yi DVD dosyalarını açmak için ve ISO oluşturmak için kullanıyorum. Bu dosyaları da linux tabanında MKV ye çevirip keyfediyorum.
İşin civcivli tarafı VOB to MKV için de ayrı bir linux sürümü kullanmak zorundayım. En iyi sürüm ise LUBUNTU :D
Bu tür işlerim için sıfır MONSTER bile almıştım. (i7) aslında i yemedi'li işlemcili. İşlemci son derece hızlı olmasına karşın, MONSTER elimde patladı. :D
Çünkü yeni PC ye eski işletim sistemlerini kuramıyorum. Kursam da verim alamıyorum. Program desteği ise ayrı bir dert. Bir ara parayı bastırıp windows tabanında bu işi tek başına yapabilecek program arayışına girmiştim. Parasıyla bile program bulamadım.
Hatta bir ara forumda DVD/ROM u bulunan PC bile aramıştım hatırlarsan.

GUDURDUM ve bir koşu gidip LUBUNTU'ya girip bir film daha kaydettim :p
OGM.webp
Daha önce DVD VOB'larını açmış olduğum bir filmi MKV ye çevirip geldim.

Son düzenleme:
Yamyam ustam, Angara'nın göbeğinde otur bir de eski püskü alet edevatla uğraş. 🤔

Gerçek usta elindeki malzemeyi en iyi değerlendirendir.;)

Yamyam ustam, Angara'nın göbeğinde otur bir de eski püskü alet edevatla uğraş. 🤔

Gerçek usta elindeki malzemeyi en iyi değerlendirendir.;)
Eski püskü aletler ile tıkır tıkır işleri yapıyorsam daha mutlu ve gurtlu oluyorum.
İşin garip tarafı monster ile bu işleri yapamıyorum.
1000$ bazında temel oyuncu bilgisayarı RAM ve DISK fiyatlarından dolayı iyice şişmiş.
Herifler RAM konfigürasyonunu bile sınırlandırmışlar.
Fiyatlar da uçmuş haliyle.
https://www.monsternotebook.com.tr/product-customize/abra/monster-abra-a5-v21-7/
Yahu günümüzde 5000MHz lik DDR5 ler bile varken 3200MHz lik DDR4 lerin yanına bile yaklaşılmıyo.
En yakın konfigürasyonda 2 adet ürün bulabildim.
Geçen sene 40.000TL ye dahil olarak ayrıca bir de notbok soğutucusu almıştım.
Soğutucu soğutma amaçlı olmayıp, masa üzerine dökülebilecek çay, kahve gibi unsurlar için daha iyi koruma amaçlıdır :p
Eğer hızlardan bahsedilecekse RAM öncelikli olmalıdır. 5200MHz RAM'li tek model bulabildim. Diğerleri bütçe sınırlarının ötesinde kalıyor.
https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v22-1-14/
Eğer oyun amaçlı veya özel render işleri için kullanılmayacaksa RTX5050 ye boşuna para vermiş oluruz.

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,265
Son üye
Raynd41

Yeni konular

Geri