Apprantice
Üye
Herkeze İyi günler Lazerli güvenlik sistemi diye bir devre buldum ve uygulamaya çalıştım ama devre çalışmadı bir kaç kez kurdum ama olmadı kanımca devrenin şeklinde bir hata var diye düşünüyorum ama bunu yapan adamda bu şekle göre yapmış ve çalıştırmış bilim tekniğin int. sitesinde mevcut ama ben çalıştıramadım aşağıya devrenin resmini koyacam bilgisi olan arkadaşlar devredemi yoksa bendemi bir hata mı var onuda yazarsa çok makbule geçer. Ayrıca bilim tekniğin int. sitesinde olan board üzerinede yapılmış bu devre ordanda baktım devreyle karşılaştırdım bir yanlışlık bulamadım board üzerine kurulu resmi de kayacam ben bir hata bulamadım eğer siz bulursanız paylaşırsanız çok sevinirim.. Şimdiden Kolay gelsin.
Çalışması Devredeki LDR üzerindeki lazer ışığı kesilince veya araya bir kişi girince devredeki buzzer ötecek aradaki kişi lazer ile LDR arasındaki ışıktan geçip çıksa bile alarm çalmaya devam edecek taki reset butonuna basıncaya kadar çok güzel ve basit bir devre
Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
Çalışması Devredeki LDR üzerindeki lazer ışığı kesilince veya araya bir kişi girince devredeki buzzer ötecek aradaki kişi lazer ile LDR arasındaki ışıktan geçip çıksa bile alarm çalmaya devam edecek taki reset butonuna basıncaya kadar çok güzel ve basit bir devre
Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.