Lcd Tv Tamiri Konusunda yardım edebilecekler

vburak

Üye
Katılım
21 Mar 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
37
Selam

Toshiba Regza 32C3005P modeli tv var.
Yüksek Elektrik mağduru Lcd sağ ve sol tarafındaki lambalar ın bağlı olduğu kartın üzerinde FDD8447L tranistöründen 3 tanesi parçalanmış halde (artık lambalar sağlam mı bilmiyorum)

Tv yi yoğun uğraşlar sonunda az da olsa tamir ettim hiç değilse artık kanalların sesi var ama görüntü yok (anladığım kadarıyla galiba inverter bozuk)

Öncelikle;

Soru 1 = [FDD8447L] transistörünü bulamıyorum nerede bulabilirsiniz.

(Bakılmadık elektronikçi kalmadı. Bu transistörün eşdeğerini buldum o da hiç bir işe yaramadı.)

Soru 2 = Lcd lambalarını inveter olmadan kaç volt ve kaç Amper vererek yakabiliriz.
Yada kısacası bu lambaların sağlam olup olmadıklarını nasıl anlayabiliriz.

Soru 3 = Piyasada inverter hali hazırda bulabilirmiyiz yada baskı devresi olan inverterler işe yararmı.

Not: Konu ile ilgisi olmayan arkadaşlarım konuyaı mesaj yazmasınlar konu içinde okur iken boğmayalım.

Elektronik bilgim var rahatça devre hazırlayabilirim.

Saygılarımla...
 
Şu An Forumumuzda: 2244 (321 Kayıtlı Ve 1923 Misafir Üye Bulunmaktadır.) (22:53)

Vay bea arkadaş 2244 kişiden 1 kişide bile yorumyok ::(
 
ve birde lcd tv tamir konusunu kimse paylaşmıyor, meslektaşlar bile söylemiyor gizli bir sır sanki. tv tamir konusu hakkında alt yapısı olan zamanla çözer bu işi
 
piyasa invetörlerler var kart halinde toptancıya sormak lazım ben bazen buluyorum piyasada ama kartı tamir edemezsin piyasada bulamazsan en son çözüm servis. resmini çekip gönder sorayım ben istersen...
 
Selam arkadaşlar uzunca bir süre yurt dışında olduğum için mesaj yazamadım. bu durumdan dolayı özür diliyorum.

FDD8447L mosfet transistörün muadili 2SK4075 mosfet Transistör olarak kullanıldığını ve muadili olan tansistör de amper biraaz daha yüksek, 8 tane istettim geldi. (bluemavide vardı sağolsunlar gönderdiler) taktığım aynı transistörler den 2 si bir kezdaha patladı.

tekrar değiştirdim. ölçtüm transistörler de problem yok. transistör sürücüde de sağlam girişler 72v veriyor transistör 40v ile çalışabiliyor sistemde hasar olduğu için yük diğer ana kartta birikiyordu, voltajı ayarlamak için kondansatörlerde bir kaçını ana karttan değiştirdim. votaj düzeldi 42 v geliyor.

bu kez bir daha denedim 25 dakika sonra yine transistörler arıza verdi. kısaca Transistörlerden gelen akımı güçlendiren trafo var arızanın ondan kaynaklandığını anladım.

transistörlerden fazla akım çekmeye çalışıyor bu sebepten arıza veriyor. ekranda ara sıra pır pır :) temsili tarifi ile karşılaşılıyor.

Bu aralar sıkıldım uğraşmıyorum. çin tarafına gidebilirsem 2-3 aya kadar oradan bulursam alırım. (Çünkü üretici çinli firma) yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
 
merhaba arkadasim o tarafa gidersen ozellikle singapur,bana hyundai lcd tv anakartini getirebilirmisin bende singapurdan almistim .cihazin bagli oldugu uzatma kablosuna kisa devre yaptirinca yandi.turkiyede yok parca saygilar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,945
Mesajlar
921,909
Kullanıcılar
451,132
Son üye
afozer

Yeni konular

Geri
Üst