Led e direnç bağlama sorunu-Paralel

giriş voltajı kaç volt?


giriş voltajı 12 volt olcak ... ( not : direnç takmadan 9 volt uk pille 38 tane mantar led i rahatlıkla çalıştırdım ...

Bide Tekli Çıkış Güç Kaynağı S 35-5 ===== 7 Amper 5 Volt
Boyut 129x98x38mm
SMPS Güç Kaynağı


Yeterlimi ?? 600 led için ? çünkü ben 220 volt la uğraşamam canıma mal olmamam da
 
3 led i birbirine seri bağla bunların önüne de 150 veya 220 ohm direnç koy sorunsuz çatır çatır çalışır.LED sayısının çok olduğu bütün çalışmalarımda bu bağlantıyı kullanıyorum bugüne kadar sorun çıkaran bir led olmadı. Senin çalışmanda beim dediğim gibi bağlarsan 100 tane paralel kol olacak ( toplam 300 led olduğundan ) 100*20mA = 2A olur. sende 12V 2A çıkış veren bir güç kaynağı bul piyasa da 5-8 TL'ye envaye çeşit adaptör diye satıyorlar.
İyi çalışmalar diliyorum.
bahsettiğim bağlenti şekli şu şekildedir.
http://www.kartalelektronik.com/elektronik/ledhesap/ledR2.jpg
 
Sarı led ler yanlış hatırlamıyor isem 2.1-2.3V arası çalışıyorlardı,mavi mantar led ler de 3.3V ile buyüzden tabelanızda sarı led lerin verimli ve uzun ömürlü bir şekilde çalışmaları için sarı led gruplarının önüne 330 ohm direnç yerleştirin.
 

Peki MAvi mantar led ?
 
mavilere 150ohm yeterlidir. Ama ben kendi odama yerleştirirken 220 ohm kullanıyorum çok göz alıyor yakın mesafede yoksa başka bir sıkıntı yok 150 ohm bağlayınca da sorun çıkmaz.
 

Mavi mantar led in çalışma gerilimi 3.3v'tur. Bir kolda 5 adetten 16.5V sadece ledlerin üzerinde oluşmalı ve buna ek olarak akım sınırlamak için koyduğumuz direnç üzerinde de bir gerilim düşümü var bunuda unutmamak lazım . Ayrıca sarı ledlerin çalışma gerilimi 2.1 V 'tur. Bir kolda 5 tane sarı led den 10.5 V yapar .
Şimdi bu durumda sizin söylediğinize göre bütün led lere aynı değerli direnci yerleştirirsek ya mavi ledleri tam performans çalıştırmak için besleme gerilimini 16.5V tan büyük tutup sarı ledlerin belli bir süre sonra yanmasına tanık olacağız.Yada sarı ledleri baz alarak besleme gerilimini 10.5V civarı yapıp mavi ledlerin parlaklığını azaltmış olacağız. Lütfen ayrıntılara dikkat edelim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…