Ayarladığım voltaj neden sabit kalmıyor?Sabit akım demek akü fazla akım çekmek istesede ayarladığınız akımdan fazlasına müsade edilmemesi anlamına geliyor. Siz modülü 14.4 V 3,5 A e ayarladığınızda akü şarj olmak için ayarladığınız akımdan daha fazla akım çekmek istesede modül buna izin vermeyecek, ayarladığınız voltajda düşüş meydana gelecektir. Akü şarj olmak için ne zamanki sizin ayarladığınız 3,5A akım seviyelerinde akım çekmeye başlayacak işte o zaman ayarladığınız 14.4V çıkış gerilimi yavaş yavaş yerine oturacaktır. Modül hiçbir zaman aküye 3,5A den fazla akım gitmesine müsade etmeyecektir.
Modül sabit akım verebilmek için voltajı değiştiriyor. Ne zamanki beslediğiniz cihaz ayarladığınız sabit akım değerinden az akım çeker o zaman voltaj ayarı yapabilirsiniz.Ayarladığım voltaj neden sabit kalmıyor?
Merhaba Otohat. Epey zaman odu. Memlekete gideceğim için elfenerini tamir etmeye ancak 1 yıl sonra fırsat bulabildim. Dediğiniz devreyi aldım. 18650 pil elimde yok. Ele fenerinin bataryası da sağlam gibi gözüküyor. Bana gösterdiğiniz şekilde devreye led lambayı(3V Power Led aldım) ve ışıldağın bataryasını bağladım. Usb den enerjiyi kestiğimde devre kartının out çıkışında voltaj göremiyorum. USB yi taktığımda ise çıkışda 4V görüyorum. Anahtraı açtığımda led yanıyor. Ancak USB yi çekince led sönüyor. Batarya 2.05V veriyor. Çıkışda voltaj göremememin sebebi nedir? Voltaj düşük bile olsa led en azından zayıf yanar diye düşünmüştüm.Pil dolunca şarjı keser kırmızı led söner mavi led yanar. Pil voltajı belli bir değerin altına düşüncede pil aşırı deşarj olup bozulmasın diye çıkışı keser. Piyasada 2 tür modül var. Çıkışı kesen tip fotoğrafını paylaştığımdır. Diğer model çıkışı kesmez. Alırken dikkat edin.
Tp4056 nın B+ ve B- uçlarına ışıldağınızın aküsünü bağladınız doğru mu anladım? Eğer doğru anladıysam öncelikle o modülün lityum pilleri şarj etmek için tasarlandığından akünüz ile kullanılmasının çok doğru bir yol olmadığını belirtmek isterim. Büyük ihtimalle akünüzde ölmüştür. Hele 1 yıldır hiç şarj yapılmadıysa hiç şansı yok. Power led belli bir gerilim seviyesine kadar hiç yanmaz. Ayrıca modülün pil aşırı deşarj olupta ölmesin diye koruma özelliği bulunuyor. Pil 2.05V gösteriyorsa modül çıkışı keser.Merhaba Otohat. Epey zaman odu. Memlekete gideceğim için elfenerini tamir etmeye ancak 1 yıl sonra fırsat bulabildim. Dediğiniz devreyi aldım. 18650 pil elimde yok. Ele fenerinin bataryası da sağlam gibi gözüküyor. Bana gösterdiğiniz şekilde devreye led lambayı(3V Power Led aldım) ve ışıldağın bataryasını bağladım. Usb den enerjiyi kestiğimde devre kartının out çıkışında voltaj göremiyorum. USB yi taktığımda ise çıkışda 4V görüyorum. Anahtraı açtığımda led yanıyor. Ancak USB yi çekince led sönüyor. Batarya 2.05V veriyor. Çıkışda voltaj göremememin sebebi nedir? Voltaj düşük bile olsa led en azından zayıf yanar diye düşünmüştüm.
Evet doğrudur. Fotoları eklemeyi unutmuşum. Şimdi ekliyorum. Yazdıklarınızı okuyunca majör hata yaptığımı anladım. 4V 1.2 amper camelyaf asit emdirilmiş kuru akü ama sonuçda sulu akü kategorisinde. bu arada 3V lede anlattığınız direnci atmayı unutmuşum.Tp4056 nın B+ ve B- uçlarına ışıldağınızın aküsünü bağladınız doğru mu anladım? Eğer doğru anladıysam öncelikle o modülün lityum pilleri şarj etmek için tasarlandığından akünüz ile kullanılmasının çok doğru bir yol olmadığını belirtmek isterim. Büyük ihtimalle akünüzde ölmüştür. Hele 1 yıldır hiç şarj yapılmadıysa hiç şansı yok. Power led belli bir gerilim seviyesine kadar hiç yanmaz. Ayrıca modülün pil aşırı deşarj olupta ölmesin diye koruma özelliği bulunuyor. Pil 2.05V gösteriyorsa modül çıkışı keser.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?