658 - 660 nm dalga boyu ve 1000 mW ( miliwatt ) yani 1 watt bir lazer ile gectigimiz yillarda bir arkadasim ahsap yakmak icin cihaz yapmisti. Ben bu guce cikmadim. Su an yaptigim lazer 250 - 300 mW optik cikisi var rengi koyu olan nesneleri cok rahatlikla yakiyor.
Degeri kesinlestirmek icin bu ozellige sahip hazir urunler var onlarin ozelliklerine bakabiliriz dostum.
Selam dostum az önce bir sitede yakma yapan cnc görünce senin sorun aklıma geldi. Geçte olsa yazayım istedim.
yakma için 1600 mW 2500 mW lazer kullanmışlar. viole diyor mor dalga boyu 405nm dalga boyundaymış. Bilgi vereyim dedim. incelemek istersen şu adresten ulaşabilirsin.
Bunu pleksiyi aldığım reklamcıda söylemişti nasıl keseceğimi ve birleştireceğimi sormuştu. O zaman öğrendim. Ayrıca kloroform bayıltıcı etkiside var diye biliyorum.
ısıtıp şekillendirmeyi ben pvc boruda gördüm. kesip ısıtınca kağıt gibi oluyor. Plekside çok düzgün şekil istenirse uygulanacak sıcaklık iyi kontrol edilmeli ve homojenize verilmeli yoksa deforme oluyor.