Lede enerji alma

0ihtiyar

Üye
Öncelikle herkese merhabalar, aranıza yeni geldim umarım daim olurum. Sizlerden bir bilgi almak istiyorum, yanlış yapmış olabilirim yanlışlarımı söylerseniz mutlu olurum. Öncelikle köy evinde olduğum için usta cagirma şansım yoktu. 220 voltla çalışan led alıp tezgah altına dosedim. Kapi girişinde ki normal lamba anahtarindan enerji alıp ordan aç kapa yapmak istedim. Fazi anahtardan aldım ama notru buattan çekmek yerine yandaki prizin noturune bağladım. Buraya kadar hersey güzel gitti led çalışıyor. Ama ikili anahtar(el-bi marka) dan sadece ledin bağlı olduğu tarafı açınca led yanmıyor, ikili anahtarın ikisini de açık konuma getirince hem.led hemde lamba yanıyor, ledin anahtarını kapatınca led sönüyor. Ama sadece ledin bulunduğu ânahtari açınca led yanmıyor muhakkak diğer anahtarinda açık kalması gerekiyor. Biraz karışık anlattım kusura bakmayın bu durumu nasıl duzeltebilirim

anahtar bağlantısını yanlış yapmışsınız büyük ihtimalle. işleri daha da kötü hale getirmeden bir bilen'e baktırın bence

İkili anahtara olan elektrik bağlantısını yanlış olarak yapmışsınız, bu düzetilirse eğer her ikisi de ayrı ayrı 1. ve 2. anahtarla ayrı ayrı kapatılıp bu işlevleri şartsız, birbirlerinden farklı açılıp kapatılabilir. Ayni işlemi evde yeni eve taşındığımda; antredeki gömme dolapların ikili anahtarları tümüyle kapatması ve onun üzerinden dış ve iç lambaları yakarken yaptığım ayni türden yanlış olan bir bağlantıda bunu görmüş ve yaşamıştım. Çünkü bu türden yapılan yanlış bağlantılarda 1. anahtarla açılan 2. anahtarın yanması bu ilk bağlı yükün anahtarla açılmasına şartlanıyor, sizin yanlışlıkla yaptığınız bağlantıdaki gibi. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
anahtar bağlantısını yanlış yapmışsınız büyük ihtimalle. işleri daha da kötü hale getirmeden bir bilen'e baktırın bence
usta çağırdım ama köy yeri olduğu için hemen gelmiyorlar, cumartesi günü gelebileceğini iletti
İkili anahtara olan elektrik bağlantısını yanlış olarak yapmışsınız, bu düzetilirse eğer her ikisi de ayrı ayrı 1. ve 2. anahtarla ayrı ayrı kapatılıp bu işlevleri şartsız, farklı farklı yapabilir. Ayni işlemi evde iç koridor ve dış kapı lambasında ben bilerek hatalı bağladım ki yanlışlıkla dış kapının üst lambasının (karpuzunun) sabaha kadar yanık kalmama durumu oluşmasın diye yaptım bunu. Bu türden yanlış bağlantılarda 1. anahtarla açılan 2. anahtarın yanması bu ilk bağlı yükün açılmasına şartlanıyor, sizin yanlışlıkla yaptığınız bu bağlantıdaki gibi. Kolay gelsin.
Yanlış yaptığım var ama nerde bulamadım bir türlü, hatta youtube'da aynı şekilde yapanlara baktım ama yne bir hata bulamadım. Nötrü prizden aldığım için mi diye düşündüm ama onla ilgisi yoktur diye düşündüm, olmadı akşama anahtar bağlantısını tekrar açıp bir daha baksam iyi olacak. Faz üstte, normal lamba 1. çıkışta, led ise 2. çıkışta bağlı ama nerde sorun anlamadım. acaba anahtarda sorun olur mu onu da bilemedim

Amcam köy yeri usta bile yok diyor . Sen şekil şekil malzeme tavsiye ediyorsun . Soğuk havalardan herhalde :)
çözüm bulamayınca ya ilçeden gelen birine getirtip deneyeceğim yada ustanın gelmesini bekleyeceğim cumartesine, başka çare bulamadım vallahi çok garip bir şekilde bağlantıları tekrar kontrol ettim ama herhangi bir hata yok gibi duruyor şekildeki bağlantı şemasıyla aynı şekilde

çözüm bulamayınca ya ilçeden gelen birine getirtip deneyeceğim yada ustanın gelmesini bekleyeceğim cumartesine, başka çare bulamadım vallahi çok garip bir şekilde bağlantıları tekrar kontrol ettim ama herhangi bir hata yok gibi duruyor şekildeki bağlantıyla
Mesajımı tekrar okuyun .
Screenshot_20250217-150939.png

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri