Li-ion pil şarjı hakkında yardımcı olabilecek

saralama

Üye
Bi proje için li-ion 3.7v 5800mAh lık pil aldım bunları nimh pillerimi şarj ettiğim 9v 300mA çıkış veren şarj cihazıyla şarj edebilirmiyim 2 tane pili seri bağlayarak şarj edicem ?

Bi proje için li-ion 3.7v 5800mAh lık pil aldım bunları nimh pillerimi şarj ettiğim 9v 300mA çıkış veren şarj cihazıyla şarj edebilirmiyim 2 tane pili seri bağlayarak şarj edicem ?

NITECORE intelliCharger i4 Li-ion & NI-CD & NI-MH Pil Şarj Aleti / 4 'Lü - Pilsitesi || Akü, Pil, Batarya, Adaptör, Şarj Cihazı, El Feneri

Merhaba.Bu şarj cihazınız yukarıdaki sitede olduğu gibi Ni-Cd & NiMH & Li-ion çeşitlerindeki gibi,yani her üç türünü de şarj eden yapıda olmayıp,sadece NiMH şarjlı pillerin şarjı içinse şarj edemezsiniz.Çünkü bunların 3 kademede olan ayrı bir şarj safhası ve özel şarj cihazı da olmak zorundadır.NiMH şarjlı olanlarında ise sadece bu NiMH şarjlı pillerini şarj edebilirsiniz.Yukarıdaki akıllı şarj cihazında ise her 3 çeşidini de ayrı ayrı şarj edebilmeniz mümkündür.Kolay gelsin.

Lityum ion pil paketlerinin içinde genelde şarj devresi mevcut oluyor eğer varsa 5volt uygulayarak şarj edilebilir

Şarj edebilirsiniz ama kontrol etmeniz gerekir. Şarj sürenizde çok uzayacaktır. Lion pilleri 3 saatte dolacak şekilde şarj edebilirsiniz. Voltajını takip ederseniz sorun çıkmaz hücre başına 4,2 volta ulaştığında şarjı kesmeniz gerekir. Düşük akımla lionpil şarjının sakıncalı olduğunu söyleyenler de var. Aceleniz yok ise şarj edin bir saat fazla şarj o adaptörle fazla zarar vermez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…