Merakliseyit
Üye
Arkasaşlar kafayı sıyırmak üzereyim denemediğim şey kalmadı ancak x eksenini monte ettiğimde lineer arabalar çok aşırıdı tırıltı sesi yapıyor sanıyorum kasıntı var.
Şase ısıl işlem gördü ve borverkte işlendi ray ve kramayer kanalları açıldı
Ray ve kramayer komparatör ile hassas biçimde monte edildi
X ekseni ayağı borverkte işlendi ısıl işlem yapıldı komparatör ile test edildi ayrıca gönye ve lazer terazi ile kontrol ediyorum herhangi bir eğiklik yok
Lineer araba vida delikleri cnc frezede açıldı yaklaşık 1 haftadır bu sorunla uğraşıyorum vida eksenleri kaçıktır diye delikleri büyüttüm yine sorun devam ediyor
X ekseni ayağını monte ediyorum vidaları tam sıkmadan sorun yok vidaları sıkılınca kasıntı başlıyor araba tek iken sorun yok ama 2. Arabayı vidaladığımda sorun başlıyor
Ne yapmam lazım artık bende çözümler tükendi lütfen yardımcı olun
Kasıntı bu şekilde
İkinci rulmanı bağlamadan sorun yok kasıntı yok
Rulmandaki bilyaların döndüğü tek tek hissediliyor resmen titreşimi x eskeni ayağına vuruyor
Tüm parçalar ısıl işlem gördü ve borverkte işlendi delikler cnc frezede işlendi. Tüm işlemlerden sonra komparatör ile tek tek ölçüldü sorun yok... monte ederken yine komparatör ile hassas bir şekilde dikkat edilerek yapıldı ama sorunu çözemiyorum... arabalardan kaynaklanma ihtimaline karşı arabalar değiştirildi... 3 farjlı çeşit yağ ile yaplama yapıldı ama sonuç sıfır lütfen yardımcı olun
Şase ısıl işlem gördü ve borverkte işlendi ray ve kramayer kanalları açıldı
Ray ve kramayer komparatör ile hassas biçimde monte edildi
X ekseni ayağı borverkte işlendi ısıl işlem yapıldı komparatör ile test edildi ayrıca gönye ve lazer terazi ile kontrol ediyorum herhangi bir eğiklik yok
Lineer araba vida delikleri cnc frezede açıldı yaklaşık 1 haftadır bu sorunla uğraşıyorum vida eksenleri kaçıktır diye delikleri büyüttüm yine sorun devam ediyor
X ekseni ayağını monte ediyorum vidaları tam sıkmadan sorun yok vidaları sıkılınca kasıntı başlıyor araba tek iken sorun yok ama 2. Arabayı vidaladığımda sorun başlıyor
Ne yapmam lazım artık bende çözümler tükendi lütfen yardımcı olun
Kasıntı bu şekilde
İkinci rulmanı bağlamadan sorun yok kasıntı yok
Rulmandaki bilyaların döndüğü tek tek hissediliyor resmen titreşimi x eskeni ayağına vuruyor
Son düzenleme: