Linye Sigortalarından Koku Ve Hafif ses

bu da trifazenin farklı bir yöntemi mi? trifazecik bu bence?
Okulda böyle bir şey öğrenmiştik ;dönen makinaların duruyor gözükmemesi için bütün aydınlatma tesisatı aynı fazdan beslenir diye bir şey aklımda kalmış Ya da tam tersimiy di acaba
EDİT : Tam tersiymiş.....
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Al iste yine konu patladı, abi ben bu işi anlamadım

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Al iste yine konu patladı, abi ben bu işi anlamadım

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Stroboskobik (Göz Yanılması) Olayı
Tanımı
Alternatif akım devrelerinde çalışan her lamba alternatif akımın periyodik karakteristiğine uygun olarak değişen bir ışık akısı verir. 50 Hz’lik bir alternatif akımda ışık saniyede 100 kez sıfır değeri ile en büyük değer arasında değişir. Floresan lambalar ile dönen makinelar aynı fazda çalışıyorlarsa, floresan lambasının ışığı altında bulunan dönen makineler insana duruyor veya ters dönüyor gibi görünür. Diğer bir etkisi ise, görüş alanı içinde bulunan hareket eden bir cismin hareketi sıçramalı gibi görünür. Bu iki etkiye stroboskobik etki denir.
Oluş Nedeni
Floresan fosforların verdiği ışık daha sürekli bir özelliğe sahiptir ve akımın değişmesi sırasında ışık akısı fazla değişmemektedir. Bu özellik lambadan lambaya değişir.Stroboskobik etki mavi ışıklı lambalarda çok belirli, beyaz ışıklı lambalarda daha az belirlidir. Flemanlı lambalarda da bir miktar stroboskobik etki vardır.
Önleme Yöntemleri
Makineler ile bunların hareket eden parçalarının aydınlatılmasında ve bu gibi makinelerin çalıştığı işletme yerlerinin aydınlatılmasında ışıksal görüntü yanılmalarını (storoboskobik etkileri) önlemek için örneğin, uygun lamba seçme, faz kaydırıcı kondansatörlü dekalörlü balast kullanma ya da üç fazlı besleme gibi tedbirler alınmalıdır. Floresan tüplü tesislerde bir yerin aydınlatılması için alternatif akımla çalışan birden fazla tüp kullanıldığında ışıksal görüntü yanılmaları en az olacak biçimde dekalörlü balast ya da çok fazlı bir besleme biçimi kullanılması salık verilir. Bir lamba olarak devreye bağlanan floresan lambaların stroboskobik etkisini azaltmak çok güçtür.
Fakat aynı bant içinde iki veya daha fazla floresan lamba var ise veya floresan lambalar birbirine çok yakın olarak yerleştirilmiş ise, bir lambanın akımını diğerine göre faz bakımından kaydırmakla stroboskobik etki azaltılabilir. İki lambalı bantlarda bu iş lambalardan birinin balastına bir kondansatör bağlamak ve akımın fazını 90º kaydırmakla sağlanabilir. Böylece bir lamba en çok ışık verirken diğeri az ışık verici duruma geçmektedir. Atölyelerin aydınlatmasında floresan lamba kullanıldığında aynı bant içinde bulunan lambalar değişik fazlardan beslenmelidir.
 
Böylemi öğrettiler canım arkadaşım bir resim ekle daha iyi anlaşılsın
 
Enterasan bazen hizli dönen seyler geriye donuyomuş gibi oluyo demekki bu yuzden. Tesekkürler

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…