hocam bu dediğiniz pillerin 18650 laptop li-on piller olduguna eminmisiniz bunların hazır devreleri felanda var 1tanesini 600 mA de http://320volt.com/lm317-3-6v-lithium-ion-pil-sarj/ burda gösteriyo mesela çoğunda böyle şarj ediliyo sizin dediğinizle alakalı pek bişey bulamadımda ondan soruyorumben bugunhemen siser mi dedim
uzun vadede soyluyorum. lithium cok dengesiz bir elementtir. cikar suya koy ates alabilir,
ama er gec patlar,
soyle diyeyim sabit akim altinda lityum cok kolay sarj olur, 3 dakikada fullersin. ama neden biz sabit akim vermiyoruz?
cunku lityum bataryanin ic direnci cok dusuktur, kisa devre eder devreyi. ve ne verirsen ali. bir tavugu cok besledgimizde nasil sonunda catlarsa pil de 4.29 u astiginda patlar, ha bu hemen olur mu? bataryasina gpre degisir, aslinda sana koyde olsam patlak pilleri gosterirdim.
hocam ne demek istediğinizi tam anlıyamadım acaba daha açıklayıcı olmanız mümkün mü ?benım seri uretım yaptığım bir cıhazda o pillerı kullanıyorum 4.1 voltla şarj edıp 3.5 volt kullanıyorum devrede bir diyotla duşuruyorum 2-3 yıldır 500 tane cihaza taktım sorunsuz yalnız şarj girişi drenç uzerınden çikiş dıyot uzerınden yapıyorum buna dıkkat etmek lazım eğer şarj için dırek bağlarsan cihazın çektığı akimi duşuruyor mutlaka senınde kullanırken sarf edecek devrede olacaktır tahmınım bahsettığım gıbı yaparsan sorun olmaz