Saygıdeğer Üstad lar ben bir lityum batarya aku yapmak istiyorum nette gördüğüm kadarıyla bir düzenek yaptım laptop pil leri test etmek için
Soru 1 sarz olurken piller 4 volta sarz kesiyor neden
Soru 2 sarzda dolu 4.02 olan pil test cihazi nda 3.90 civarın à düşüyor
Ayrıca kapasite testi için kullandığınız ürünü değil daha profesyonel şarj deşarj cihazı kullanmanızı öneririm. O kartlar direnç üzerinden akım akıttığı için düzgün ölçüm sağlamıyorlar.
Ayrıca kapasite testi için kullandığınız ürünü değil daha profesyonel şarj deşarj cihazı kullanmanızı öneririm. O kartlar direnç üzerinden akım akıttığı için düzgün ölçüm sağlamıyorlar.
Üstad sana bisey daha danisayim müsaden le vaktinide çalıyorum ama bende 2 adet ups den çıkma 12 volt 7 amper kuru aku var bunları sarj li vidalama nin 12 volt oda sarj aleti ile şarj edebilirmiyim şarjlı vidalama lityum pil 12 volt sarj aleti şarjı kesiyor dolunca ışıkları kirmizidan yeşile donuyuyor sarj ı kesiyor
Şarjlı vidalamanın batarya uçlarına akünü bağla. Aynı zamanda akü gerilimini takip et. 14.4 - 14.5 volt yada akü üzerindeki maksimum şarj gerilimini aşmıyorsa sorun yok. Ancak voltaj yükselmeye devam ediyorsa sorun var demektir.
Şarjlı vidalamanın batarya uçlarına akünü bağla. Aynı zamanda akü gerilimini takip et. 14.4 - 14.5 volt yada akü üzerindeki maksimum şarj gerilimini aşmıyorsa sorun yok. Ancak voltaj yükselmeye devam ediyorsa sorun var demektir.