Loadcell Sinyaline Gürültü Karışması

ta2mix

Üye
Katılım
23 Eyl 2006
Mesajlar
231
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar.

Fabrikamızda ürettiğimiz santrallerde loadcell kabloları ile ( 4*0,50 ekranlı kablo) enerji kabloları mecburen aynı kanaldan ilerlemektedir. Biz bu zamana kadar herhangi bir problem ile karşılaşmadık ancak 37 kw motoru besleyen enerji kablosu ile beraber ilerleyen bir loadcell, motor enerjili iken mv değerlerinde aşırı tutarsızlıklar göstermeye başladı. Kabloları birbirinden ayırdık ve sorun çözüldü. Ancak dediğim gibi santralin yapısı itibariyle bu kablolar beraber ilerlemek zorunda..ekran topraklaması düzgün yapılmıştır.

Alternetif çözüm önerilerinizi rica ediyorum..
 
37 kw motorun topraklamasını kontrol ediniz.
En önemlisi vede ençok yapılan hata yapılmıştır büyük ihtimalle .blendajlı kablonuzun loadcell tarafında kesinlikle toprağa baglamayınız . sisteme giriş yaptığı yerde yani ağırlık okuduğunuz yerde toprakla irtibatlayınız .sorun düzelecektir.iki taraftan topraklarsanız blendaj işlem görmez .fakat dediğimi yaparsanız blendaj aynen bir radyo anteni gibi manyetik alanı toplayacak vede en ucundan toprağa akıtarak cihaza ulaşmasını engelleyeceksiniz.
 
çok doğru..loadcellden de topraklıyoruz..indikatörün bulunduğu panodan topraklamak fayda edecektir anlaşılan..teşekkür ederim..
 
guc kablosunu da ekranli kullanabilirsiniz
 
Aynı zamanda bu uygulama için olmasa bile genel olarak;
1. mümkünse gösterge panelini yük hücresine yakın koymaya çalışın.
2. bilgiyi voltaj olarak değil akım olarak taşıyın.
3. Sinyal şartlandırıcı kullanın.
 
Low pass filter kullanacaksınız. Muhtemelen çok yavaş birşey ,kantarla yük filan ölçüyorsunuzdur. 10 Hz altını geçiren Low pass kullanırsan ayrıca over sampling yaparak değerin ortalamasını alırsan temiz sinyal elde edersin
 
emin olmamakla beraber hem ekranlı hem de blendajlı kablo kullanmak sorunu çözebilir...
 
Çok yüksek bir ihtimalle Loadcellerin topraklamasıyla motorların topraklaması aynı yerde.. Topraklamaları ayırırsan faydasını görürsün.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,911
Mesajlar
921,622
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Geri
Üst