Loadcell uygulaması

Katılım
21 Mar 2008
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
39
Fabrikamızda araç koltuğuna monte edilen 104 ile 108 gr. arasında değişen 4 farklı parça var.
Operatör bağlantı şekli aynı olan bu parçaları yanlış koltuklara monte edebiliyor.
Aynı parça tipinde 1,1 gr civarında varyasyon(tölerans?) var.Farklı tip parçalar arasında ise max. 2,3gr. fark var.
Dolayısıyla benim 0,1 gr. çözünürlükte loadcell ölçümüne ihtiyacım var ve bunu analog sinyal olarak(mümkün oldukça yüksek çözünürlükte) PLC ye girecem.

Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var!!

Analog sinyal türü(0-20mA, 4-20mA, veya 0-10V) olması çok önemli değildir. Ancak sensör kopukluğunun tespiti açısından 4-20mA oldukça faydalı olur.

Şididen teşekkür ederim.
 
Bu konuyla ilgili mynet adresinize mail attım iyi çalışmalar....
 
canerland ' Alıntı:
Bu konuyla ilgili mynet adresinize mail attım iyi çalışmalar....

Sn canerland, bu konu hakkındaki bilgilerinizi foruma göndermiş olsaydınız bizde faydalanabilirdik.

Lütfen bu mesajı iyi niyetle yorumlayınız. Yanlış anlaşılmaya karşı şimdiden özür dilerim.

iyi çalışmalar.
 
Reklama girebilir diye mail olarak mesaj attım.Ama en azından şunu söyleyebilirim.Gramaj ölçümü yapan çok hassas loadceller mevcut.
 
sn kadir bey, esit-baykon firmaları var. yüksek hassasiyette dozajlamada kullanıyoruz. 0-10v veya 4-20mA çıkşları opsiyonel işinizi görecektir. kolay gelsin.
 
Öncelikle ilgilinize çok teşekkür ederim. PLC olarak Mitsubishi Q CPU kullanıyoruz. Ben sadece loadcell konusunda sıkıntıya düştüm.
Loadcelle ilgili daha genel bir bilgiydi aslında amacım.
Herhangi bir loadcell den PLC ye 4-20mA yapılmış bir devre örneği arıyordum aslında.
Daha önceki çalıştığım yerde esitle çalışıyor ve hassas uygulamalar yapıyorduk.
Amatör olarak yapamazsam PROFOSYONEL destek almayı düşünebilirim.
İlginize teşekkür ederim.
 
arkadaşım ilk önce loadcell ölçümünü 0-10 volt veya 4-20 ma seviyesine çevirmen lazım.bilirsinki loadcellden çıkan voltaj mv seviyesindedir.bu dönüşümü yaptıktan sonra plc ye uygulayıp istediğin işi yapabilirsin.yada hiç ugraşmayıp tunaylar,esit,baykon gibi firmaların ürettiği cihazlar var.bu cihazları kullanıp haberleştirerek istediğin bilgiyi plc den çekip işleyebilirsin.gerisi sana kalmış
iyi çalışmalar...
 
selam kadirafancan tartım aralıgı genıs skalalı bır loadcell uygulamsı gerekıyor bu da senın kullanacak oldugun yere gore değişiklik gisterebilir.bunun için öncelikle loacell seçimi yapamak gerekli çekme tip mi yoksa single point mi bide plc ile load cell arasına haberleştirebileceğin sağlam bi tranmitter olması gerekli bunun için dikkat edeceğin diğer bir husus okuma zamanını load celden gelen sinyalin plcye iletimindeki zaman da önemli bunun için transmitter in read time uyumlu olması gerekiyor. arkadaşların da dediği gibi baykon esit gibi firmaların yanında sana sartorius u tavsiye edebilirim eski philps load cell ler şimdi sartorius oldu.aynı şekilde ucuz maliyetli tranmitter lerde mevcut kolay gelsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…