LOGO ile araba alarmı

atmaca597

Üye
Katılım
16 Şub 2008
Mesajlar
69
Puanları
1
Arkadaşlar kendi arabamıza logo ile çalışan bi sistem kurmak istiyorum logonun markası önemli değil sadece 4 kapak 4 cam ve bagaj acıldığında alarm verebilecek bi sistem kurmak istiyorum olabilirmi acaba ama nerden başlayacağımı ve nasıl yapacağımı bilmiyorum...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
S.A.
Arkadaşım bunun için pic kullansan daha ucuz ve iyi olur. Zaten çoğu araba alarmlarındada pic veya başka işlemciler var. Kolay gelsin ;)
 
önce kafanda bi senaryo yap ,

ne nezaman çalışacak ondan sonra başlayacan yer ortaya çıkar
 
ben logo programlamayı ve çalıştırmayı öğrenmek istiyorum o yüzden kolay olsun istediim yaptığımdan değil gider alır takarım olur ama yaparken de faydalı bişey yapayım dedim hem faydalı hemde başlangıç için ideal bi proje değilmi veya daha kolayları varmı başlangıç için yardımlarınızı bekliyorum...
 
Öncelikle Input ve Output larının durumlarını analiz etmelisin. Oto elektrik devrelerinde genelde kapılar açıldığında -12v sinyal gelir. Bu nedenle Inputlarını 10 K lık dirençle +12 v a pull up yapman gerekebilir.
Daha sonra gelen sinyalin durumuna göre nasıl davranacağını düşünürsün.
Alarmın kurulması ve çözülmesi işlemlerini nasıl gerçekleştireceğini de düşünmelisin.
Son olarak ta Oto korna veya benzeri ses cihazlarının çektikleri akım fazla olduğu için çıkışta uygun transistör kullanmak gerekecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,007
Mesajlar
922,448
Kullanıcılar
451,218
Son üye
emrah asrav

Yeni konular

Geri
Üst