Elektriğin gittiği her yere toprakta gitmelidir mantalitesindeyim ve öyle de olunması gerektiğini benimsemekteyim.Arkadaşlar selamlar,
Bursa’daki arazime bir ev yaptıracağım. Etrafını duvarla çevirip kapısını yaptırdım. Şimdi mimar inşaat ruhsatı için belediye ile görüşüyor. Elektrik ve Su aboneliklerimi açtıracağım. Bu noktada sorularım var:
1. Sayaç panosu olarak etien marka sac olmayan trifaze bir pano koymak istiyorum. Sac olmadığı halde pano içinde toprak göstermek şart mı?
2. Elektrik projesini çizdirdikten sonra sayaç panosunu projeye göre kendim yapıp elektrik bağlattırabilir miyim? Yoksa belgeli bir elektrikçinin mi yapması lazım?
3. Orada muhtemelen monofaze elektrik var ama ben trifaze istiyorum. Trifaze sayaç panosuna monofaze sayaç takabilir miyim? Bağlantı delikleri uyar mı?
Bu da sayacı koyacağım duvar, susta ile ip attım ilerde kabloları rahat çekmek için.
Ekli dosyayı görüntüle 96801
Çok teşekkür ederim. Tüm sorularıma detaylı cevaplarınız için. Dediğiniz şekilde ilerleyeceğim. Çok sağolun.1- Metal olmayan ve içerisinde topraklama irtibatı gereken bir donanım olmayan panoya toprak çekilmesi gerekmez. Ancak çekilse daha uygun olur. İleride pano metale dönebilir veya içerisine toprak irtibatı gerektirecek bir donanım ilave edilebilir.
2-Sayaç panosunu kendiniz toplasanız bile, yetkili bir elektrikçinin üstlenmesi gerekeceğinden, baştan birlikte hareket etmelisiniz.
3-Trifaze panoya, monofaze sayaç takarsınız. Artık panoları hep trifaze seçmek isabetli olur. İç tesisat yönetmeliğinde 5 KW dan büyük tesislerin trifaze beslenmesi gerektiği maddesi dolayısı ile çoğu dağıtım şirketi trifaze bağlantı istiyor.
Bu yazı ilgimi çekti.Eski fakat ilginç soru olmuş...!Toprak hattı elektrikte her zaman önemlidir,insan ve elektrikle çalışan her şeyi korur ve parayı da korur.Diğer bir konu elektriği döşeyen ve panosunu kuran usta bunu bilir ve nasıl olmuş?Bir resim gönderirsen memnun olacağım.Arkadaşlar selamlar,
Bursa’daki arazime bir ev yaptıracağım. Etrafını duvarla çevirip kapısını yaptırdım. Şimdi mimar inşaat ruhsatı için belediye ile görüşüyor. Elektrik ve Su aboneliklerimi açtıracağım. Bu noktada sorularım var:
1. Sayaç panosu olarak etien marka sac olmayan trifaze bir pano koymak istiyorum. Sac olmadığı halde pano içinde toprak göstermek şart mı?
2. Elektrik projesini çizdirdikten sonra sayaç panosunu projeye göre kendim yapıp elektrik bağlattırabilir miyim? Yoksa belgeli bir elektrikçinin mi yapması lazım?
3. Orada muhtemelen monofaze elektrik var ama ben trifaze istiyorum. Trifaze sayaç panosuna monofaze sayaç takabilir miyim? Bağlantı delikleri uyar mı?
Bu da sayacı koyacağım duvar, susta ile ip attım ilerde kabloları rahat çekmek için.
Ekli dosyayı görüntüle 96801
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?