Müstakil ev için topraklama

güzel insan, elektrikte belli standartlar vardır ve değişmez. evinizin elektrik tesisatını yapan kişi(ler) elektrikçi arkadaş zaten bina projesine göre gerekli çalışmayı yapmıştır. (değilse sıkıntı var) benim bildiğim genel tüketimle doğru orantılı olarak 3 adet bakır kazık veya M2 hesabı ile plaka ile yapılıyor. şimdi bizler buradan çak bir kazık yeter dersek yalan söylemiş oluruz, üç tane kazık yeterlidir desek yine eksik/ yetersiz bilgi vermiş oluruz. yaptığınız evin plan ve projesine göre uygun hesabı elektrikçiniz bilebilir.


bu taraf sadece benim hüsnü kuruntum. ben nereden bileyim odadaki priz sayısını, ben nerden bileyim her odada klima olmadığını, ben nerden bileyim beyaz eşyaya ilave kurutma makinesi ve derin dondurucu olmadığını, ben nereden bileyim ısı pompası kullanıp kullanmadığınız. ben nereden bileyim elektrikli yerden ısıtma veya kalorifer sisteminizin olmadığını, gibi gibi onlarca değer ilave edilebilir. yanisi en iyi elektrikçiniz bilir.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ev yeni. Elektrik projesi yok . Nasıl bir araya gelecek bu mevzu ?
Adam gelmiş hatlarını çekmiş montajını yapmış topraklama yapmadan çekmiş gitmiş kafasına göre döşemesini yapmış gitmiş bi arkadal konuyla ilgili yardım istedi bende bundan dolayı buraya yazdım
 
Sn. Sami İnci üstadımızın arşivinden . 🤩

SAKSIDA TOPRAKLAMA.jpg
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,436
Mesajlar
926,737
Kullanıcılar
451,989
Son üye
mehmetm23

Yeni konular

Geri
Üst