arkadaşlar mıknatısla en fazla gerilim endüklersiniz..hadi çok küçük de olsa akım akıtırsınız ama üreteceğiniz güç büyük bir değer olmayacaktır.ülkemizin enerji ihtiyacını karşılamak ve hali hazırda başını alıp gitmiş olan enerji ithalatının önüne geçebilmek için megawattları da geçtim gigawattlar kapasitesinde güce ihtiyacımız var..bir mıknatısla en fazla 3-5watt enerji üretilebileceğinizi varsayıyorum..yani mıknatısla bu büyük açığı kapatabileceğimizi sanmıyorum..yani bulsanız da nükleer enerjinin önüne geçemeyeceksiniz..
örneğin kendi kendine giden bir bisiklet bulsanız bile bilmem kaç tane bisikleti bir araya getirerek 20 tonluk bir yükü taşıyamazsınız.20 tonluk yükü ancak tır çeker.yani mıknatısa yapacağımız yatırımı nükleer santrale yaparız daha iyi..bazısı da diyor ki herkes evinde kullansa en azından talep güç azalır.kusura bakmayın da nüfusunun belirli bir yüzdesinin elektriği zaten bedava kullanacak kadar haysiyetsiz,kalan belli yüzdesinin de o haysiyetsizlerin yerine gıkını bile çıkarmadan
Elektrik faturası ödediği bir ülkede kimse küçük çaptaki enerji üretimine yatırım yapmaz.çabanızı destekliyorum ama başarılı olsanız bile mıknatısla elektrik üreten bir sistem atıyorum bir cep telefonu kadar rağbet görmeyecektir.olaya ekonomik açıdan bakışım bu yöndedir.