Mıknatısla Elektrik Üretme

yaptım 1ad opel astra 150amper dinamo 10ad 15*20 mıknatıs (silindir) 1ad 300w çevirici 1ad mika daire 10ad paslanmaz çelik yüksük et kalınlığı 5mm (kutuplar için) 1ad 12v 18am her kuru akü ve şarz cihazı ve anakart şu an durmadan 40wat ampul rahat çalıştırıyor akü bitmiyor devamlı şarz tamamlıyor 2ad 100w ampul denedim yanıyor ama çevirici koku yapıyor.
maliyet 40wat ampul için çok fazla:)
alternator:100 tl (çıkma)full aracın
mıknatıslar:80tl
çevirici:80tl
akü:120tl
yüksükve akü şarscihazı el yapımı
patlattığım ampuller cabası
anakart:150tl
jenaratör alsaydım daha iyiydi
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
insanları "yaptım, çalışıyor..." yalanlarıyla dolandırmaya çalışanların kurbanı olmayın.

mıknatıstan bir enerji çıkarmak istiyorsanız ona enerji vermeniz gerekir. tek başına bir kaynak değildir. sadece verilen enerjinin başka şekillere dönüşümünü sağlar.

Dokuz Eylül Üniv. Elektr-Elektro. yüksek lisans öğrencisiyim. Bu iletiyi yazma amacım şarlatanlara daha fazla insanın kanmamasını sağlamak.
 
Ben de bu konu ile ilgili bitirme tezi ile uğraşıyorum. Gelişmeleri buradan yazarak bilgi paylaşımı yapmak isterim. Sabit mıknatıslı rotor uygulaması yapıyorum.
 
Yıllar olmuş bu konu hala aktif arkadaşlar bence hepimizin kaçırdığı bir nokta olmalı. Yoksa mıknatıs denilen şey son üç yıldır bulunmadı. Bu olay gerçekten doğruysa ki ben inanıyorum, bunu yapmakta zor olmalı, kolay olmamalı... Yoksa bu Muammer Yıldız televizyonlara çıktı yurt dışına gitti o kadar bilim adamına gösterdi falan hadi muammer klasik yurdum 4 kağıtçılarından olsun, o kadar bilim adamı eşek değil heralde değilmi? İşte bu noktadada kaçırdığımız birşey var ve bu şey nedir? Görüyorumki konuya ilgili arkadaş çok... Belki hep beraber birşeyler yapmaya çalışırsak çözeriz olayı. Hem bu Muammer Yıldızda bulunmaz hint kumaşı değil ya biri bulsa şunu konuşsa bizzat şahitlik etse olaya ve bizede aktarsa??
Doğrusöylüyorsun arkadaşım. Sadece eleştiri üreteceğimize yapıcı fikirlerle konuya katkı sağlayalım. :)
 
insanları "yaptım, çalışıyor..." yalanlarıyla dolandırmaya çalışanların kurbanı olmayın.

mıknatıstan bir enerji çıkarmak istiyorsanız ona enerji vermeniz gerekir. tek başına bir kaynak değildir. sadece verilen enerjinin başka şekillere dönüşümünü sağlar.

Dokuz Eylül Üniv. Elektr-Elektro. yüksek lisans öğrencisiyim. Bu iletiyi yazma amacım şarlatanlara daha fazla insanın kanmamasını sağlamak.
Şarlatanlar olduğu kesin. Fakat Tesla'nın bu konuda bazı keşifler yaptığı da kesin.. :)
 
arkadaşlar mıknatısla en fazla gerilim endüklersiniz..hadi çok küçük de olsa akım akıtırsınız ama üreteceğiniz güç büyük bir değer olmayacaktır.ülkemizin enerji ihtiyacını karşılamak ve hali hazırda başını alıp gitmiş olan enerji ithalatının önüne geçebilmek için megawattları da geçtim gigawattlar kapasitesinde güce ihtiyacımız var..bir mıknatısla en fazla 3-5watt enerji üretilebileceğinizi varsayıyorum..yani mıknatısla bu büyük açığı kapatabileceğimizi sanmıyorum..yani bulsanız da nükleer enerjinin önüne geçemeyeceksiniz..

örneğin kendi kendine giden bir bisiklet bulsanız bile bilmem kaç tane bisikleti bir araya getirerek 20 tonluk bir yükü taşıyamazsınız.20 tonluk yükü ancak tır çeker.yani mıknatısa yapacağımız yatırımı nükleer santrale yaparız daha iyi..bazısı da diyor ki herkes evinde kullansa en azından talep güç azalır.kusura bakmayın da nüfusunun belirli bir yüzdesinin elektriği zaten bedava kullanacak kadar haysiyetsiz,kalan belli yüzdesinin de o haysiyetsizlerin yerine gıkını bile çıkarmadan elektrik faturası ödediği bir ülkede kimse küçük çaptaki enerji üretimine yatırım yapmaz.çabanızı destekliyorum ama başarılı olsanız bile mıknatısla elektrik üreten bir sistem atıyorum bir cep telefonu kadar rağbet görmeyecektir.olaya ekonomik açıdan bakışım bu yöndedir.
 
araştırmak lazım mantıklı geliyor bence üzerinde durulursa olabilir neden olmasın :)
 
Bir arkadaşım bu konu ile ilgili çalışıyordu. mıknatıslar ile böyle bir manyetik motor yaptı. motor boşta yani yüksüz iken deli gibi dönüyordu ama basit bir bisiklet dinomosunu bile bağladığınızda onu döndüremiyordu. mıknatısların da zamanla özelliğini kaybettiğini ve o yüzden projeyi bıraktığını söyledi. çünkü neodyummuydu neydi o mıknatısların tanesi 5 6 tl. Kısacası ucuza mıknatıs elde edemediğiniz süretçe boşa masraf. elektro mıknatıslar ile bunu normal motor olarak kullanacak iseniz orasını deneyen şu ana kadar olmamış...
 
Sadece mıknatısla böyle birşey yapmayı atsın herkes kafasından. Tesla'yı inceleyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,759
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst